Wethouder Kunst & Cultuur opent nieuwe tribune De Lieve Vrouw

Donderdag 22 september 2022 is de theaterzaal van De Lieve Vrouw, na de vervanging van de tribune met 200 nieuwe stoelen, officieel heropend door Wethouder Kunst & Cultuur Tyas Bijlholt. Met een symbolische handeling zette hij de stoelen in het licht, in aanwezigheid van 150 trouwe bezoekers, relaties, pers, medewerkers en vrijwilligers.

In zijn speech benadrukte de wethouder het belang van een sterke en creatieve culturele sector voor Amersfoort en de ambities van een schaalsprong voor de groeiende stad. Directeur-bestuurder Friederike Weisner sprak over het belang van ruimte voor jong talent en theater- en filmmakers die zich op creatieve wijze uiten, ook over de grote uitdagingen van deze tijd zoals klimaatverandering.

De nieuwe stoelen zijn uitgevoerd in grijs, in plaats van glimmend rood pluche. En dat is met een reden. Hierdoor ontstaat er minder lichtreflectie en daardoor méér aandacht voor wat er op het podium en op het filmdoek gebeurt.

Wethouder Kunst & Cultuur Tyas Bijlholt opent de nieuwe tribune met een symbolische handeling (foto © Cees Wouda)

Adopteer een stoel
Het plaatsen van de nieuwe stoelen is ook hét moment om te werken aan een stabiele toekomst voor De Lieve Vrouw en daarmee de toekomst van cultuur in Amersfoort. De Lieve Vrouw heeft de ambitie de komende jaren mee te groeien met de stad, verder bij te dragen aan talentontwikkeling, cultuureducatie voor onderwijs én natuurlijk dagelijks bezoekers ‘aan te zetten’ met theater en film.

Om deze ambities waar te maken is het nu mogelijk om één van die nieuwe stoelen te ‘adopteren’. Daarmee mag de donateur zich voor 5 jaar Hartsvriend/in van De Lieve Vrouw noemen, wordt lid van de Club van 200 met een naamsvermelding op een donateursbord én kan genieten van verschillende voordelen rondom het aanbod en bezoek aan het theater.

Kom bij de Club van 200
De campagne heeft de afgelopen week een goede start gemaakt. De eerste stoelen zijn vergeven en De Lieve Vrouw heeft hiermee meerdere Hartsvrienden- en vriendinnen mogen verwelkomen. Deze snelle beslissers waren uitgenodigd voor het openingsevenement, met een speciale vermelding en de overhandiging van een certificaat. Voor iedereen die ook een stoel wil adopteren: op deze pagina is meer informatie te vinden.

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.