Wet plate photograpy by Peter van Hal in Kunsthuis glue

Op 8 april 2018 opende Kunsthuis glue haar deuren, een initiatief van de kunstenaars Anders Wolhar en Hilde Paalvast. Gewoon beginnen was het devies en dat deden ze … Na weken van hard werken werd hun atelier en werkplaats omgetoverd tot een expositieruimte. Met een bruisende opening werden de eerste exposities in beeld gebracht. Yvette Leur, Anna Skubisz en Daniël van de Haterd waren de eersten die de ruimten vulden met hun kunstobjecten. Zondag 25 november was om 14:30 uur de feestelijke opening van de tweede expositie.

Vanaf 25 november is hier het werk te zien van fotograaf Peter van Hal. Laat u verleiden door de bijzondere kunstwerken die ontstaan door middel van wet plate photography. Peter van Hal laat met zijn fotografie een vergeten ambacht weer tot leven komen. Wet plate is decennia lang dé manier van fotograferen geweest tot de komst van de film. Door een dunne laag zilver op een glas- of aluminiumplaat te coaten en via een chemisch proces te ontwikkelen en te fixeren ontstaat er een beeld als uit vervlogen tijden. Door de lange sluitertijd die bij deze techniek nodig is oogt het beeld dromerig maar scherp tegelijk. Verrassende oogstrelende  werken komen onder Peter zijn handen vandaan, door het oude ambacht te verenigen met zijn kunstzinnige kijk op schoonheid. Deze eerste solo-expositie van Peter van Hal kenmerkt zich door de schoonheid van de natuur in close-up weergegeven.

Expositie van 25 november 2018 – 13 januari 2019.
Kleine Koppel 62 Amersfoort.
Open van donderdag t/m zondag van 13 – 17 u.
Gesloten tussen kerst en oud en nieuw.

Sinds 2005 delen Anders en Hilde het atelier aan de Eem. Anders Wolhar maakt bronzen beelden en maakt grote sculpturen voor festivals. Hilde Paalvast is glaskunstenaar en maakt schilderijen van glas. Zij zetten zich in met hun laagdrempelige galerie, om ook een podium te bieden aan scholieren, dichters, muzikanten en kunstzinnige koks.

Getagd , . Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.