Wachterconcert met vocaal ensemble Quink

Al sinds 2003 organiseert Heleen Barbas in de tuin van villa De Wachter aan de J. P. Heijelaan (Bergkwartier) bijzondere openluchtconcerten. Op 11 mei is er weer een.
 
Door Gerard Chel

Onder de titel ’Wachtermuziek’ nodigt zij musici en vocalisten uit om hun vaak nieuwe repertoire voor het voetlicht te brengen. Zo waren de afgelopen jaren onder anderen de sopraan Aleid Pluvier, het Jeugdsymfonie Orkest olv Peter Vinken, het Marnix kwartet onder leiding van Arie Keijzer en Kleinkoor PetitSoli te gast.

Op zondagmiddag 11 mei treedt het vocaal ensemble Quink op. Zij worden gezien als een van de beste a cappella ensembles ter wereld. De groep heeft een vaste kern van vier professionele zangers, afhankelijk van het repertoire uit te breiden tot maximaal acht.

d794496a39-Koppelpoort

Nieuwe lente… Songs of Springtime’ heet het programma dat Quink ten gehore brengt in De Wachter. ,,Een buitenkans voor iedereen die van klassieke vocale muziek houdt op het hoogste niveau’’, schrijft Heleen Barbas op haar website www.wachtermuziek.nl. ,,Van Vasquez en Vaughan Williams tot Bridge en Bremer: voor elk wat wils; liederen over stilte en muziek, over liefde en lente, over goede wijn en viooltjes.’’

De middag begint om 15.00 uur en eindigt daarna met een glaasje en een kaasje vanaf circa 16.15 uur. Thee wordt vanaf 14.30 geschonken. Toegang € 20 (inclusief drankjes) en reserveren wordt ten zeerste aanbevolen – vol is vol – via info@wachtermuziek.nl.

08d0161fb8-2004

 

Villa De Wachter, een landelijk monument, is een van de meest bijzondere landhuizen van Amersfoort. Het werd tussen 1922 en 1927 door architect H. Th. Wijdeveld ontworpen en gebouwd in de expressionistische bouwstijl die later Amsterdamse School werd gedoopt. Deze stijl is onder meer herkenbaar aan de erkers en de verschillende metselverbanden.

Gelegen op de top van de Amersfoortse berg had het huis een wijds uitzicht over de Gelderse vallei hetgeen wellicht de naam ‘De Wachter’ verklaart. Een andere versie van het verhaal zegt dat de naam voortkomt uit de lange bouwperiode. Goudglanzende ‘pannen’ bedekken de bovenste helft van het huis.

De oorspronkelijke bewoners vertrokken begin jaren ’50. In 1987 werd ‘De Wachter’ gesplitst in twee comfortabele woonhuizen. Daarbij is zoveel mogelijk getracht de oorspronkelijke bouwstijl in ere te herstellen.

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.