Vruchtbare ontmoetingen op Zomerpreview 2015

Het duurt nog even voordat de zomer(straattheater)festivalseizoen begint maar dat was afgelopen zaterdag in het Rietveldpaviljoen niet te merken. Tientallen artiesten, programmeurs, organisatoren en impresariaten op het gebied van buitentheater in Nederland en net daarbuiten hadden zich verzameld voor de derde editie van de Zomerpreview.

Artiesten lieten zien waarmee ze bezig zijn en toonden hun ideeën aan de hand van tekeningen, videos en maquettes. Organisatoren van o.a. het Fries Straatfestival, Kunsten op Straat, Buitengewoon Doetinchem, La Strada Bremen (D), CC Aalst (B) en Deventer op Stelten kwamen ideeën opdoen en plannen voor 2015 presenteren. Daarnaast waren er ook korte acts van enkele straatartiesten te bewonderen.

(tekst loopt door na foto´s)

[slideshow_deploy id=’7006′]

De organisatie, in handen van internationaal street arts festival Spoffin en De Tuin der Lusten organiseerde deze bijeenkomst voor de 3e keer. Van de gelegenheid werd tevens gebruik gemaakt de nieuwe Vereniging van Buitentheater Festivals Nederland (VBFN) te presenteren. Deze werd opgericht door vijf festivals t.w. Spoffin, Deventer op Stelten, Festival Reuring, Kunsten op Straat en De Tuin der Lusten. Doelstelling van de vereniging is het bevorderen van samenwerking en het versterken van de positie van buitentheaterfestivals op lokaal, provinciaal, nationaal en Europees niveau.

Tekst en foto´s Henry Krul

Zie ook www.spoffin.nl

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *