De muzikale meesterwerken ‘Canto Ostinato’ en ‘Lemniscaat’ van componist Simeon ten Holt gevangen in Indiase hedendaagse dans. Dat is de kern van de dansvoorstelling SIMEON van choreografe Kalpana Raghuraman, die op vrijdag 13 oktober te zien is in Theater de Lieve Vrouw in Amersfoort. (Met inleiding door de choreografe zelf om 20.00 uur.) Frans van Hilten van de cultuurwebsite KunstHart heeft de voorstelling al eerder in Scheveningen bezocht en maakte een recensie.
Heel eerlijk gezegd was mijn eerste gedachte bij de combinatie Canto Ostinato met Indiaas-geïnspireerde dans: is dat wel zo’n goed idee? Maar de immens populaire composities van Simeon ten Holt en de bewegingen uit tempeldans Bharatanatyam blijken geknipt voor elkaar. Dat bewezen de strijkers van Matangi Quartet en de dansers van Kalpanarts in de voorstelling SIMEON tijdens Festival Classique 2017.
De voormalige Lourdeskerk in Scheveningen: een sober, maar monumentaal gebouw van architect Kropholler met moderne glas-in-loodramen. Matangi Quartet, in een hoek achter op de grote dansvloer, zet een rijke en gelaagde Canto Ostinato in. Drie jonge vrouwen in identieke jurken dansen. Het ritme in vijf tellen wordt benadrukt door veel stampen met de blote voet en zich herhalende gebaren.
Lees deze recensie verder op de website van Kunsthart.