Voorproefje New York Round Midnight in De Observant

Vanaf september staat de muzikale voorstelling ‘New York Round Midnight’ in de Nederlandse theaters. Artiesten die meedoen zijn onder andere vocalisten Deborah J. Carter en Paul van Kessel, verteller Koen Schouten, pianist Miguel Rodriguez, trompettiste Ellister van der Molen en de saxofonisten Rolf Delfos en Alexander Beets. Op woensdag 17 september geven zij een voorproefje op de theatershow in Stadscafé de Observant. De aanvang is 20:30 uur en de entree gratis.

New York Round Midnight is een van de grootste jazzproducties van dit moment. De voorstelling neemt bezoekers niet alleen mee naar de glorietijd van de jazz in de jaren vijftig en zestig, maar wil ook laten voelen hoe levendig en urgent die muziek vandaag klinkt.

De aanstekelijke swing van Count Basie en Frank Sinatra, de ingetogen kwetsbaarheid van Billie Holiday en Miles Davis, de opzwepende hardbop van Art Blakey & The Jazz Messengers en de verfijnde improvisaties van Oscar Peterson en Dave Brubeck; voor sommigen zal het een feest van herkenning zijn, voor anderen een (hernieuwde) kennismaking met de muziek uit het roerige nachtleven in de beroemde clubs rond Broadway New York.

Deborah Carter is een van de vocalisten die meedoet aan New York Round Midnight Foto: Julio Sanchez

Deborah Carter
Foto: Julio Sanchez

De makers van de voorstelling beloven bovendien aan de hand van intieme portretten en smakelijke, exclusieve anekdotes een kijkje te geven achter de schermen van de jazz. ,,De muziek komt extra tot leven doordat de nummers op een toegankelijke, bevlogen manier in het moderne leven worden geplaatst. Er wordt een unieke en persoonlijke kennismaking geboden met de helden die de muziek hebben gemaakt tot wat hij is: een onmisbaar en inspirerend onderdeel van het leven. Jazz was, is en zal altijd blijven.”

Voor meer informatie en de complete speellijst www.newyorkroundmidnight.nl

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.