Vincent de Vries geeft romantisch orgelconcert in St.-Joriskerk

Op dinsdag 26 augustus geeft Vincent de Vries een orgelconcert in de St.-Joriskerk. Volgens kenners heeft hij een ‘romantische benadering’ van de orgelmuziek. Dit zal hij in de St. Joriskerk laten horen in werken van Jacob Bijster (variaties op een oud Nederlands lied), Bach (onder meer de Siciliano uit de fluitsonate in Es-Dur, in de orgelbewerking van Charles-Marie Widor), Joseph-Hector Fiocco (een Adagio en Allegro), Lemmens (Cantabile en Marche Triomphale), Gaston Dethier (Aria), Hendrik Andriessen (Toccata) en Feike Asma (diens bewerking op Psalm 138).

Organist Vincent de Vries staat bekend om zijn romantische benadering van de muziek

Organist Vincent de Vries staat bekend om zijn romantische benadering van de muziek

De Vries was al op jonge leeftijd een opmerkelijk talent. Zo deed hij op tienjarige leeftijd toelatingsexamen voor het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en debuteerde hij op zijn vijftiende als concertorganist. Momenteel is hij piano hoogleraar aan de Yonsei University in Seoul (Zuid-Korea). Daarnaast geeft hij veel orgelrecitals en –masterclasses aan diverse universiteiten in Amerika en Azië.

Het concert begint om 20.00 uur. De toegangsprijs is € 8,00. Kinderen tot 16 jaar hebben gratis entree.

Zaterdag 23 augustus (aanvang 15.00 uur) is er in de St.-Joriskerk een inloopconcert, dat wordt gegeven door de organisten Joletta Bok en Wilbert Potjes. Zij voeren werken uit van onder anderre Jeremiah Clarke, Mendelssohn, Rheinberger, Thalben-Ball, Bach en Buxtehude.

Dit concert is gratis toegankelijk, met na afloop een collecte.

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.