‘Verrassende nieuwe productie van Holland Opera´

Na het succes van het indrukwekkende ‘Orfeo Underground’ zet Holland Opera opnieuw een verrassende productie op het podium. Op zaterdagmiddag 20 december startte een lange reeks voorstellingen van ‘Suikertantes’, een moderne opera voor jong én oud. De première vond plaats in aanwezigheid van Lucas Bolsius, burgemeester van Amersfoort. Hij prees Holland Opera voor 20 jaar aan fraaie producties.

Suikertantes wordt tot en met 4 januari uitgevoerd op het eigen terrein van Holland Opera op de Wagenwerkplaats in Amersfoort. Daarna tourt men door diverse theaters in heel Nederland.

Al vanaf de ontvangst, terwijl de voorstelling zelf nog niet is begonnen, is er een spannende entree voor de jeugd.

De voorstelling is voorbij voordat je het weet, dankzij een combinatie van enerverende muziek en een sober, maar uiterst functioneel en indrukwekkend decor. Daarop worden knap samengestelde videobeelden geprojecteerd, van boze tantes opgesloten in glazen potjes en jeugdjournaal-achtige nieuwsberichten tot een eng spookhuis. Met moderne computertechnieken zet men knap de passende sfeer neer.

De prachtige, sfeervolle en vaak spannende muziek werd gecomponeerd door Chiel Meijering. Niet bepaald eenvoudig, deze moderne operacomposities, maar ondanks de soms zeer complexe harmonieën en meerstemmige zanglijnen klinkt het geheel zeer toegankelijk. Vaak ‘filmisch’. Het is de muziek die sommige scenes waarbij eigenlijk weinig gebeurt toch heel spannend maakt.

(tekst loopt door onder de foto´s)
[slideshow_deploy id=’6594′]
De drie ‘tantes’ zijn professionele zangers met een conservatoriumachtergrond en zetten een knappe vocale prestatie neer. De vaak ingewikkelde driestemmige zanglijnen klinken heel natuurlijk en toegankelijk voor jong en oud. Een geweldige manier om het jeugdige publiek kennis te laten maken met modern-klassieke muziek!

Het libretto is van Jurrian van Dongen en de regie is in handen van Joke Hoolboom, die ook verantwoordelijk was voor Orfeo Undergrond. Het decor met zeer indrukwekkende videobeelden is van Andrea Dröes en Jurjen Alkema (Blauwe Uur), aangevuld met een fraai lichtontwerp van Maarten Warmerdam.

Het verhaal zelf is spannend en tegelijk ook grappig voor kinderen. Drie tantes hebben een grote wens: nooit meer last hebben van kinderen. Ze bouwen een eng spookhuis. Het dappere meisje Sam moet proberen om de valse tantes tegen te houden.

Mensen met én ook zonder kinderen: ga kijken naar deze bijzondere show, die maar liefst 22 keer in Amersfoort wordt opgevoerd, gevolgd door vijftien voorstellingen in heel Nederland.

Tickets: www.hollandopera.nl

Voor meer foto´s van ´Suikertantes´ klik op onderstaande link:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.749497625131766.1073742019.100002146071698&type=1&l=ea49c3ba12

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *