Vernon Chatlein: wereldjazz in de Observant

Vernon Chatlein is een multi-percussionist met een achtergrond in afro-cuban, latin en jazz. Hij wordt beïnvloed door veel verschillende muziekstijlen, waaronder rock, hip-hop, jazz, Afrikaanse stijlen en muziek uit het midden-oosten. In 2011 won hij de Young Jazz Award Amsterdam. Dit was meteen het begin van Vernon Chatlein’s Elements. Deze band speelt woensdag 30 april in het Amersfoortse Stadscafé de Observant. De aanvang is 20.30 uur en de toegang gratis.

Elements is een veelzijdig muziekproject. Het collectief bestaat uit muzikale vrienden die vanuit diverse delen van de wereld komen. De muziek is nieuw, groovy, helend voor de ziel en vooral verfrissend. In 2013 heeft Vernon met deze formatie zijn eerste album Inner Silence uitgebracht en hij is nu bezig met een nieuw album.

Vernon Chatlein gebruikt in Elements diverse van percussie-instrumenten die hem ook de sound van een drummer geven. Dit doet hij met veel behendigheid en geeft een extra dimensie aan het geluid. Naast deze bandleider bestaat de formatie uit Jean-Jacques Rojer op gitaar en bassist Pierre Dunker

Door de verscheidene achtergronden van de muzikanten, heeft de band ontelbare invloeden. De ‘elements’ die de muziek tot een geheel smeden laten het publiek ‘dansen, lachen, huilen, zuchten en vooral genieten’.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.