Vernieuwde Kelder eind 2015 naar Nieuwe Stad

Dat Cultureel Podium De Kelder gaat verhuizen naar de Nieuwe Stad liet Eempodium op 20 oktober al doorschemeren. Deze week nam het Amersfoortse college van burgemeester en wethouders definitief het besluit om De Kelder als een nieuw podium in De Nieuwe Stad te ontwikkelen. Het college vindt het belangrijk dat de popcultuur in Amersfoort blijft bestaan en versterkt wordt.

Met de verhuizing naar De Nieuwe Stad wordt volgens het college een positieve impuls gegeven aan de ontwikkeling van De Nieuwe Stad en aan de popcultuur in Amersfoort. Met dit besluit kan Podium De Kelder aan de slag met de uitvoering van de ambitieuze plannen voor de voormalige expeditie-hal van de oude Prodentfabriek.

Missie
De Kelder wordt omgevormd tot een nieuwe popculturele organisatie die initieert, ontwikkelt, produceert, organiseert en ondersteunt. Daarnaast gaat De Kelder popculturele activiteiten verbinden in de meest brede zin van het woord. Een belangrijke onderdeel van de missie is het stimuleren van de samenwerking tussen verschillende partijen om zo de positie van de popcultuur in Amersfoort te versterken.

Ambities
De hal in De Nieuwe Stad wordt omgebouwd tot een moderne uitgaansgelegenheid waar populaire culturen aan bod komen. Dat wil zeggen: muziek, mode, film, audiovisuele kunst, games, literatuur, lifestyle, levensbeschouwing en meer, met muziek als rode draad.

Verbouwing
De voormalige expeditiehal van de Prodentfabriek moet nog wel worden aangepast om deze geschikt te maken als podium. De bouwwerkzaamheden zullen naar verwachting begin januari 2015 aanvangen. Uitgaande van een bouwtijd van zes maanden hoopt het podium haar deuren   in het najaar van 2015 te openen.

 

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.