Uitverkochte Mannenzaal bij concert ´Stabat Mater´

Ook al staat de Mannenzaal nog niet bekend om zijn concerten, daar kan verandering in komen!
Zaterdagavond kon het publiek in een uitverkochte zaal genieten van een zeer mooie uitvoering van de “Stabat Mater” van componist Girolamo Abos, uitgevoerd door het Abos Ensemble uit Den Haag.

Deze Stabat Mater bevatte veel dramatiek, maar hier en daar kwamen we ook een opvallende vrolijkheid tegen, waardoor het publiek soms bijna vergat dat de tekst handelt over de wenende Maria bij het kruis. Componist Girolamo Abos heeft dit werk rond 1750 gecomponeerd. Hoewel in zijn tijd redelijk bekend, is zijn werk later een beetje ondergesneeuwd door de Stabat Mater compositie van Pergolesi. Maar het Abos Ensemble wil daar wat aan veranderen.

(Foto: Cees Wouda)

(Foto: Cees Wouda)

Het ensemble is een gelegenheidsensemble van een aantal musici, die elkaar vonden in het enthousiasme voor het werk van Abos en de wens om dit prachtige werk een keer uit te voeren. Het publiek genoot van de vocalisten Saskia Heijmans (sopraan), Jeanette van den Berg (sopraan) en Renske Smeding (alt). De muzikale leiding was in handen van André Vis.

“Dit is het eerste concert dat we geprogrammeerd hebben, als proloog van een hele serie klassieke concerten die we aan het organiseren zijn voor de rest van het jaar. Als je ziet hoe enthousiast het publiek reageert en ook hoe lovend de muzikanten zijn over de akoestiek van de zaal, dan proeft dat echt naar meer” aldus Anja Bakker, organisator van het concert en exploitant van de Mannenzaal.

(Foto: Cees Wouda)

(Foto: Cees Wouda)

“Na de zomer willen we zowel op de vrijdagavond als op de zondagochtend verschillende muzikanten en ensembles de kans geven bij ons op te treden en wellicht komt er ook een zomeravondconcertserie. Maar naast de klassieke muziekseries, zal er ook ruimte zijn voor optredens van singer-songwriters, jazz of moderne muziek, zoals zanger Simon Feenstra die een serie met gastartiesten aan het plannen is. Het is leuk te merken dat het publiek ons initiatief al waardeert en enthousiast is over de Mannenzaal als bijzondere locatie. Wordt vervolgd dus!”

(Foto: Cees Wouda)

(Foto: Cees Wouda)

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *