Twaalf fotografen in Cahen

Opvallend licht, dat kun je op meerdere manieren duiden. Het is de titel van een fototentoonstelling  van twaalf Amersfoortse fotografen in de Stad van Cahen. De groep is ook bekend onder de naam fot033.

Vulkanisch landschap Lanzarote.

Van Wil Geradts hangt er een geërodeerd berglandschap, in horizontale, afwisselend lichte en donkere banen. De afwisselend gladde en ruige gedeelten leveren een enigszins vervreemdend beeld op van het vulkaanlandschap van Lanzarote. De zachte tinten – in de lichtere gedeelten – geven het grimmige landschap in deze foto een zachtaardig karakter.

Van een geheel ander karakter is een vrijwel vierkante zwartwit foto van Mets Julianus. Zij fotografeerde een stuk muur in de Aegtenkapel, het eerdere onderkomen van de fotogroep. Het zonlicht vangende, verticale deel staat net uit het midden. Van een afstand oogt het beeld abstract. Dichterbij wordt iets duidelijker wat het is, maar niet helemaal.

fot033 kan niet langer terecht in de Aegtenkapel. Organisator Hans van Helden meldde op zoek te zijn naar nieuwe locaties, vooralsnog wisselend, maar uiteindelijk is zijn wens een fotografiecentrum op te zetten in het Rietveldpaviljoen aan de Zonnehof.
Tot het zo ver is wil hij met exposities meebewegen met andere cultuurevenementen in onder andere kunst, muziek en horeca. Zo lang het Rietveldpaviljoen niet beschikbaar is wil Van Helden exposities organiseren in onder meer de St. Joriskerk, de Mariënhof, de Lange Jan en cafés.

De huidige expositie in de Stad van Cahen aan de Muurhuizen 104 duurt tot en met zondag 12 februari 17.00 uur. Openingstijden: vrijdag t/m zondag, van 13.00 tot 17.00 uur.

Donderdag 26 januari is er in het KadE-café een fotografencafé. Onderwerp: bruidsfoto’s. Aanvang 20.00 uur.

Getagd , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.