Try out Joris Linssen & Caramba belooft veel goeds

Maar liefst vijf cd’s en één dvd van de spraakmakende roadtrip die ze vorig jaar in Mexico maakten hebben ze op hun naam staan. Geen nieuwkomers dus. Ik heb ’t over de sympathieke tv-persoonlijkheid Joris Linssen en zijn companen van Caramba. Je begrijpt ’t al: Joris heeft meer peilen op z’n boog. Niet alleen maar tv-werk en mooie ontroerende programma’s maken is zijn ding. Hij is ook zanger. En wel van heel veel door hemzelf vertaalde Mexicaanse levensliedjes.

Tekst en foto´s door Henry Krul

Afgelopen woensdag 26 november stond het gezelschap in theater De Lieve Vrouw in Amersfoort voor de eerste try out van hun programma ‘Stroom’ waarmee ze van januari tot april intensief door Nederland gaan touren. Samen met zijn muzikale vrienden Amersfoorters Marcel van der Schot en Kees van den Hoogen, Deventernaar Erik van Loo en gast percussioniste Femke Krone werkten ze onder leiding van regisseur Aike Dirkzwager drie lange dagen aan deze try out.

 

[slideshow_deploy id=’4792′]

 

Het gezelschap is gekend en populair. Ook in Amersfoort , een beetje de thuisbasis.  Dat bleek ook wel want de kaarten vlogen als warme broodjes over de toonbank eh…,  kassa natuurlijk. Een uitverkocht huis dus.

De mannen en dame waren vooraf best gespannen. Veel nieuwe liedjes zouden er in een prachtig decor gespeeld gaan worden. Liedjes, anders dan anders, waarbij de muziek en teksten deze keer geheel zelf geschreven waren. En dus niet zoals eerder vertalingen van bestaande Mexicaanse liedjes waren.

Het publiek, vrijwel allemaal ongetwijfeld fan, zou hoge verwachtingen hebben en dus lag de lat hoog. Hoe zouden de nieuwe liedjes ontvangen worden? Om een lang verhaal kort te maken: heel goed dus.

Joris vertelde van een muzikale pelgrimstocht die ze eerder dit jaar maakten. In het zuiden van Limburg zijn ze gaan lopen tegen de stroom van de Maas in, met als opdracht te spelen voor eten, drinken en slaapplekken. Instrumenten mee, rugzak op en gaan! Onderweg traden ze op voor bijzondere mensen en hoorden ze indrukwekkende verhalen. Tal van avonturen beleefden ze. De verhalen die de rode draad van ‘Stroom’ vormen.

Eerlijke verhalen met een lach en een traan afgewisseld door nieuwe en oude, bekende liedjes. Twee keer drie kwartier vlogen om en een nieuwe voorstelling stond behoorlijk in de steigers.

Eens kijk of ie en hoe hij begin april na ruim 50 optredens is. Is er dan veel veranderd? Op 3 april staan ze weer in De Lieve Vrouw. Veel kaarten zijn er inmiddels niet meer. Wie geen kaarten kan krijgen maar toch van deze muziek wil genieten is er enige troost. De gelijknamige nieuwe cd ‘Stroom’ verschijnt in de loop van december. Eerdere cd’s en dvd zijn te koop via www.jorislinssen.nl alwaar veel meer informatie te vinden is.

 

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *