Topvioliste en dansgezelschap LeineRoebana samen op toneel

Dansgezelschap LeineRoebana werkt samen met topvioliste Liza Ferschtman in de nieuwe voorstelling ‘Smell of Bliss’. Voor de violiste is deze samenwerking een droom die werkelijkheid wordt. De voorstelling is op 16 april te zien in de Flint.

In Smell of Bliss gaat Liza Ferschtman de confrontatie aan met vijf LeineRoebana dansers, waaronder Heather Ware en Tim Persent. Een samenspel waarin de dans haar dwingt een nieuwe balans te vinden tussen de intensiteit van haar vioolspel , haar fysieke aanwezigheid en de stilte die de dans oproept. Naast ijkpunten uit de westerse canon voor viool speelt Ferschtman composities van de Indonesische componist Iwan Gunawan (Ghost Track). Ferschtman zelf is zeer gefascineerd door dans en door hoe beweging uit muziek voortkomt.

Foto: Deen van Meer

Foto: Deen van Meer

Ferschtman, winnares van de Nederlandse Muziekprijs, wordt beschouwd als een van de meest interessante muzikale persoonlijkheden van deze tijd. Waar LeineRoebana op choreografiegebied een scherp gearticuleerde danstaal heeft ontwikkeld, heeft Ferschtman een unieke sound die gevoed is door haar Russische ouders en het Westen waar ze opgroeide.

Een half uur voorafgaand aan de voorstellingen gaan de zaaldeuren open en wordt het publiek uitgenodigd om samen met de dansers ‘op te warmen’; de makers gaan in gesprek met de bezoekers over de totstandkoming van de voorstelling.

Choreografenduo Andrea Leine en Harijono Roebana ontwikkelden de afgelopen jaren een uniek bewegingsidioom en combineren dit met uiteenlopende muziekstijlen. In hun werk kiezen zij altijd voor livemuziek en geven de musici een actieve rol in de voorstelling. Daarnaast toetsen zij hedendaagse westerse danstaal aan niet- westerse danstradities, waarvan Ghost Track (2011) het meest recente voorbeeld is. Met Ghost Track is de basis gelegd voor een intensieve en warme uitwisseling met Azië in het algemeen en Indonesië in het bijzonder. Het werk van LeineRoebana is bekroond in binnen- en buitenland en was te zien in Europa, de Verenigde Staten, Canada, Rusland, Afrika en Indonesië.

Kaarten voor ‘Smell of Bliss’ kunt u 24 uur per dag op www.deflint.nl bestellen. Telefonisch bestellen kan bij het bespreekbureau. Het bespreekbureau is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur. Tel. 033 4 229 229

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.