Theaterschool De Springplank vestigt zich in vernieuwde Flint

Marc Beelen en Barbara van Lint van Theaterschool De Springplank en helemaal links Harold Warmelink, directeur  van De Flint.

Marc Beelen en Barbara van Lint van Theaterschool De Springplank en helemaal links Harold Warmelink, directeur van De Flint.

De eerste nieuwe huurder van het Flintgebouw is een feit. Op 6 maart tekende Theaterschool De Springplank het huurcontract. De locatie aan de Coninckstraat Amersfoort, waarvan het hoofdgebouw deze zomer wordt verbouwd, biedt nog ruimte aan andere culturele partners.

Met het vertrek van Scholen in de Kunst naar het Eemhuis is ruimte ontstaan voor nieuwe creatieve en innovatieve organisaties in het pand naast de Flint. Theaterschool De Springplank neemt zijn intrek op de bovenste etage. Groei van het aantal leerlingen en uitbreiding van het cursusaanbod maakten een nieuwe locatie noodzakelijk voor de theaterschool. Kinderen van 6 tot 18 jaar kunnen er theaterlessen volgen bij gediplomeerde vakdocenten.

Op de benedenverdieping van het pand zijn nog verschillende ruimtes beschikbaar, voor ateliers of het creatieve bedrijfsleven. Binnenkort wordt het definitieve verbouwingsplan gepresenteerd. Het interieur van de Flint wordt lichter en ruimtelijker, met meer mogelijkheden voor dineren, feestelijke evenementen en congressen.

Op zaterdag 27 september wordt het vernieuwde Flintgebouw geopend.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.