Bandjesfestival The Sheila Farm puur en Rock and Roll…

Na het verjaarsfeestje van Willem dat nu twee decennia later is uitgegroeid tot een serieus bandjes festival Willems Wondere Weiland, wordt in de lokale bandjesscene meteen The Sheila Farm genoemd als hét feestje waar je als live muziekliefhebber bij moet zijn geweest of aan mee gedaan moet hebben… een dubbel verjaarsfeestje dat in 2010 voor het eerst het nachtlicht zag…  En je kunt er bij zijn, op zaterdag 14 september, in Zandfoort aan de Eem.

2010
Dik: ,,Hey Alex… doe mij nog eens een biertje en Lub zeg is hoe gaan we nu onze verjaardag eens goed vieren!?” Lub: ,,40 gaat het toch worden voor ons? ik zeg Rock and Roll, bier, Rock and Roll, vrouwen, Rock and Roll, vrienden en Rock and Roll…”  Dik: ,,We nodigen gewoon alle muziekvrienden uit en die kunnen knallen met hun band als ze willen, voor een biertje doen ze alles!” Lub: ,,Alex, doe mij ook maar een biertje.” Dik: ,,FF een zaaltje regelen en hoppa! Doe mij nog maar een biertje Lex…”  Lub: ,,Ik ga morgen even rondvragen… burp.” Chris: ,,Gaan we nog repeteren of gaan we over verjaardagen kletsen en Alex, doe mij ook nog maar een biertje…”

De eerste keer werd een zaaltje afgehuurd bij speeltuin De Vrolijke Wipkip en het werd meteen een knalfeest. Geheel akoestisch, want versterkt was nog wel een dingetje, maar het mocht de muziek niet drukken want het was Rock and Roll, bier, Rock and Roll, vrouwen, Rock and Roll, vrienden en Rock and Roll!

2013
Henk Hak van De Noot in Hoogland zag een bandjesfestival wel zitten en laat het bij hem gebeuren en het werd een meteen een knaller, 200 man maakte het een afgeladen zaal waar de freakrock-ragmakkers van Xpander het feestje in rammende extase afmaakte…

,,Weet je wat het is”, vertelt Dik, ,,de hele scene waar wij onderdeel van zijn, zeg maar de 48,7+ garde, heeft naast de wens ooit eens door te breken met hun muziek, ook de noodzaak overdag een ‘normaal’ leven te leiden waar werk, gezin en familie al een hele kluif zijn om overzichtelijk en bij elkaar te houden.” Hij kijkt naar de grond.  ,,Maar ja”, vervolgt hij,  ,,het blijft broeien he… beroemd worden… En The Farm geeft ons en velen toch de kans om op een podium te staan, inmiddels kan je de backline, het geluid en de vormgeving van de posters professioneel noemen. Dat was toen we begonnen wel anders, Lub en ik knipten en plakten er in het begin met WordPerfect lustig op los en dan hoppa naar de buurtsuper even wat kopietjes draaien… om er dan met een stift nog wat aanvullingen op te plempen… en “prik” op het aangeboden bord Hahaha… Tja, stapelden we in het begin wat versterkers op elkaar en leenden we hier en daar een mic… staat er nu een backline en geluidsinstallatie waarop menig poppodium jaloers is… Kijk die poster toch is, dat is g.v.d. toch van een kwaliteit waar je een sti… …tje van krijgt… En hey! allemaal vrijwillige bijdragen he, dat maakt het zo gaaf…”
,,Wij zijn eeuwig dankbaarheid verschuldigd aan de geluidsman van dienst, Bram Groeneveld. En vormgever en communicatieman Sander van der Horn en Mariëlle Hartsuiker (programmering en communicatie) wil ik ook genoemd hebben, echt te gek hoor!

2018
We zijn vorig jaar uitgeweken, een onhandige agenda planning van De Noot maakte dat we met de club vrijwilligers een noodsprong moesten maken maar uiteindelijk landde op wat wel een heel fijne plek blijkt te zijn, Zandfoort aan de Eem it was… Binnen knalden de bands en met ook nu weer aanstormend talend, o.a. Emily H en Bricked Out konden hier laten horen wat ze waard waren en tussen de oude garde was dit een goud randje aan ons feestje… Waar The Sheila Fearn natuurlijk de headliner blijft, zijn er ook speciale persoonlijke projecten die hier een podium vinden.  Mijn persoonlijke topper was onze Gruppo Sportivo Tribute. Met de beste muzikanten van 033 dit neer mogen zetten… of zoals vorig jaar de vijftienkoppige Bowie Bonanza van Lub: pure ‘music<3’
Buiten draaide ondergetekende een buitenpodium met open podium waar onder anderen Smal Water, Arno Mijnten, Sander van der Horn en nu wel heel bijzonder is Robin Tan † hun geluid lieten horen. Echt voor elke muziekliefhebber is er de juiste muziekbeleving te vinden.

Ambities?
Dik kijkt lachend op… ,,Ach tja, professionaliseren kan bijna niet meer… maar heel FLUOR afhuren dat lijkt ons wel tof… volgend jaar jubileum kijkt hij mij met glimmende ogen aan… een grote zaal los zien gaan op ons feestje… tjha… das wel heel gaaf…”
Weet je zeg ik tegen hem, ondergetekende met zijn grote bek is ook schatplichtig aan The Farm he… daar zag ik wat ik lief had…  Zeven op Zondag met onze Studio-FCG & FLUOR heeft zeker zijn basis gehad bij The Farm, ik voelde daar na 6  St. Bernardus Abt 12jes hoe het beter kon… haha… grapjheu… maar zonder dollen tis gewoon waar… je komt ons toch wel weer helpen met de opbouw he!
Dik: ,,Altijd!”

14-09-2019
Dit jaar pakt The Sheila Farm uit met een wel heel vette oudgediende uit de Amersfoortse rockscene, niets minder dan Atilla gaat de zaal laten rocken op hun historische rockgeluid… Verder is de line-up diverser dan ooit met o.a. Poetica in Silentio die vanaf eind jaren ’90 hele spannende avantgarde rock dingen deden. George Pelupessy, ook zo’n grote uit de lokale scene staat! Ook jong talent krijgt weer een kans en buiten gaan ze akoestisch de kampvuren met gezelligheid aanvullen…
Check voor alle info de FB-site event en natuurlijk die enorme vette poster… and be there!

,,Hey Dik! Doe mij nog eens een biertje…”

Bernard

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.