Tangarine beleeft onvergetelijke avond in De Kelder

Hun plaat is goed, op televisie als de huisband van De Wereld Draait Door zijn ze nog beter, maar live dan zijn ze pas een echte belevenis. Zo wordt Tangarine althans steevast in de programmaboekjes beschreven. Vrijdagavond in een uitverkochte poppodium De Kelder in Amersfoort bewezen ze dat die omschrijving een understatement is. Het optreden van de tweelingbroers Sander en Arnout sloeg aan en zelf meldden ze op Facebook een onvergetelijke – Valentijns- avond in De Kelder te hebben gehad.

Eerder op de avond was het publiek ook al door een tweeling getrakteerd: in het voorprogramma stond de Nederlandse band Clean Pete, van de jonge zussen Loes en Renée Wijnhoven (1992), op akoestische gitaar en cello. Fraaie Nederlandstalige liedjes van het van oorsprong Maastrichtse duo. Sinds kort hebben ze versterking van niemand minder dan Anne Soldaat, die zowel gitaar als drums speelt en ook hun kersverse album produceerde, zowel op cd als op vinyl, een bijzonder fraaie uitgave. De presentatie van het nieuwe album was toevallig de avond ervoor in Paradiso Amsterdam. Natuurlijk stonden de dames dus vol trots in De Kelder.

Na het geslaagde voorprogramma gingen de gordijnen dicht, wat bijna letterlijk een dampende sfeer vooraan het podium veroorzaakte, omdat de warmte niet goed weg kon. Tangarine maakte de hoge verwachtingen waar met een sfeervol optreden, dat bij vlagen deed denken aan The Everly Brothers.

De komende weken doet Tangarine onder meer nog Utrecht en Amsterdam aan, maar die optredens zijn al uitverkocht. Wie hen nog wil zien kan nog terecht in Sneek en Groningen, op 1 en 2 maart.

Foto: Walter Goyen

Foto´s: Walter Goyen

 

 

021 Tangarine

 

 

028 Tangarine

 

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.