Talentvolle muziekmeiden in ‘De Huiskamer’

Danique Kos, Maaike Adegeest en Anne Wouter zorgden voor hoogtepunten op de afgelopen avond voor singer-songwriters in de Observant. Eens per maand is het Amersfoortse stadscafé namelijk het domein van singer-songwriters, dit onder het motto ‘De Huiskamer’. De programmering en de presentatie zijn in handen van Levie Oostermeijer.

Jonge zangers/instrumentalisten laten er hun eigen songs horen in kleine, akoestische bezettingen. De teksten zijn veelzeggend en de begeleiding is simpel maar doeltreffend. Het volume is laag en het publiek aandachtig. Je kunt een speld horen vallen.

 

[slideshow_deploy id=’6336′]

 

Opvallend is de variëteit van het publiek; dat loopt uiteen van jongere broertjes en zusjes van de optredende artiesten tot senioren die vijftig jaar terug als een blok vielen voor Bob Dylan en Joni Mitchell. Dit is tijdloze muziek voor alle generaties. ‘Love and peace’ heerst in de Observant; nog even, en de Huiskamer-bezoekers doen bloemen in hun haar.

Zangeres Manon Kolman was uiteraard aanwezig, afgelopen woensdag; sinds zij nummer één werd bij de geruchtmakende finale van het Arteganza-concours, eerder dit jaar, is zij zo ongeveer alomtegenwoordig in de stad. Het organiseren van zo’n Huiskamer zónder Manon lijkt onderhand een riskante onderneming.

Minder bekend is Anne Wouter, die zichzelf aan de piano begeleidde. Ze overtuigde met een intense stem, memorabel eigen werk en een charmante presentatie.

En dan was het duo van de zestienjarige percussioniste  Danique Kos en gitarist/zangeres Maaike Adegeest. Danique had heel wat trommel-, schud- en ritselmateriaal meegenomen en bleek te beschikken over een imposante vaardigheid op elk instrument dat zij ter hand nam. Ze stelde zich echter geheel in dienst van het muzikale geheel en bleek zodoende de perfecte begeleider van singer-songwriter Maaike.

De twee maken deel uit van de nieuwe meidenband The Maybellenes, die enkele weken terug debuteerde met de single ‘Let’s Go On A Date This Christmas’ en de gelijknamige videoclip. Gezien het niveau echt zo’n bandje dat een dezer dagen kan opduiken in DWDD of een ander tv-programma… Eens kijken wat er gebeurt.

De volgende ‘Huiskamer’ voor singer-songwriters in de Observant, Amersfoort, is op woensdag 28 januari, 20.30 uur.

 

Meer foto´s van Cees Wouda zijn te vinden op zijn website.

 

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *