Succesvolle start van nieuwe concertserie ‘TREK live’ in Flint

Vrijdag 6 oktober 2017 startte ‘TREK live’, een nieuwe serie gratis concerten waarmee Theater Flint aan lokaal muzikaal talent een podium wil bieden. Stadsprogrammeur Lennart van den Hof blikt zeer tevreden terug op deze eerste avond. Een succes, want het verraste publiek bleef lang hangen, en het enthousiasme was groot. Er werd zelfs gedanst en verrassend veel bezoekers bleven tot het eind van het concert, bijna rond middernacht.

Van den Hof over TREK live: “We willen de lokale artiesten een kans geven om zichzelf te laten zien. Zij krijgen door middel van ‘TREK live’ de kans om zich te presenteren aan een groot publiek.”

Het werd inderdaad een groot publiek bij deze eerste editie van ‘TREK live’. Dat was mede te danken aan een uitverkochte voorstelling van Yentl en de Boer. De grote zaal stroomde rond kwart over tien leeg en meteen bij het verlaten werden de bezoekers verrast met vrolijke en sfeervolle muziek van de akoestische coverband ‘Tante Ans & de Bosduvels’. Velen bleven nieuwsgierig hangen in het TREK-café van Flint.

“Vorig seizoen zijn we begonnen met dit soort concerten,” vertelt Lennart van den Hof. “In eerste instantie als een soort na-programma voor de bezoekers van onze theatervoorstellingen. Maar die term ‘na-programma’ deed de serie eigenlijk tekort, want feitelijk zijn het volwaardige concerten die voor iedereen toegankelijk zijn, niet alleen voor de bezoekers van theatervoorstellingen. We hopen met deze serie een breder publiek te trekken. Iedereen mag gratis komen luisteren! We hebben een mooi podium, uitstekende geluidstechniek en ons gezellige theatercafé TREK, vandaar ook de naam ‘TREK live’. Heel muziekminnend Amersfoort is welkom om van deze nieuwe concertserie te komen genieten!”


Stadsprogrammeur Lennart van den Hof (links) en Bernard van Gellekom (o.a. Studio-FCG en Eempodium, rechts)

TREK live ging van start met Tante Ans & De Bosduvels, de ludieke bandnaam van een jong akoestisch kwartet van (ex)studenten Bos- en Natuurbouw. De drie studenten Asha, Nick en Sjoerd (vandaar de naam ‘ANS’) besloten na een optreden als gala-gelegenheidsband dat ze toch echt niet meer zonder elkaar konden.


Veel verrast publiek dat na de voorstelling van Yentl & De Boer kon genieten van het nieuwe TREK live

Tante Ans & De Bosduvels trakteert het publiek op een scala aan bekende songs van onder andere Simon & Garfunkel, Ilse de Lange & Waylon, Amy Winehouse, The Eagles, Leonard Cohen en John Denver. Van kleine liedjes, soms als duo of trio, tot swingende nummers van Elvis. Het werd een gezellig feestje in de Amersfoortse Flint.

Meer foto’s van dit concert.

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.