Studio-FCG, Eempodium, Golfbreker, FLUOR en Cortez

Studio-FCG, Eempodium, Golfbreker hebben elkaar gevonden in een lang gekoesterde wens van Bernard van Gellekom, oprichter van het muziekplatform van Studio-FCG #AmersfoortMuziekstad.
Zijn droom was lokale bands een mini docu te bieden waarin de band of artiest zich blootgeeft aan elkaar maar ook aan de wereld… één uur met door de band uitgekozen muziek en vragen over deze muziek en waarom ooit voor die muziek en dat specifieke instrument gekozen… Daarna een liveoptreden door de band of artiest van ca. 45 min. En dan afsluiten met het lokale nieuws over de live muziekbeleving in Amersfoort.Roelof Meijer van Golfbreker radio zag daar wel een kans in om lokaal talent een podium te bieden tijdens zijn uren op de donderdag avond. Het format werd uitgeschreven en Bram Groeneveld tekende voor de techniek. September 2018 ging de eerste uitzending de lucht in met The Sheila Fearn, zij offerden zich op de eerste try out te doen, het werd meteen al een feestje. Maar er moest nog wel wat gefinetuned worden, het geluidstechnisch niveau moest beter… #02 “Emily H and the Blues Explosion” werd een memorabele uitzending die Eempodium speciaal definitief op de kaart zette van #AmersfoortMuziekstad
Live vanuit Stadscafé Amersfoort werd vervolgens twee dagen livemuziek uitgezonden met vele artiesten, een waar winterfeestje wat met de 3e editie al weer een traditie is gaan worden.

Al snel dienden de lokale bands zich aan om hieraan mee te werken, zo ook Americana band Cortez. Cortez die al jaren aan de weg timmeren met de fijnste countryrock gaat hun tweede album “All This Restless Yearning” uitbrengen met een release in onze FLUOR, het culturele poppodium van Amersfoort. En hier wilden ze wel een mini docu over maken en dat werd één van de fijnste uitzendingen tot nu toe.
Zondag 27 januari a.s. staan ze op het podium van FLUOR om het album te laten horen aan het publiek en uiteraard kan het dan gekocht worden.
Op het Mixcloud kanaal van Studio-FCG waar de uitzendingen op verzameld worden kunt u het verhaal achter de band en al wat nieuwe nummers horen van deze dutchcowboys… en de eerdere edities van radio Eempodium speciaal vinden.
Mixcloud kanaal Studio-FCG <–link!Studio-FCG is het platform voor muzikaal 033 die zich voorgenomen heeft alles wat er aan live muziekbeleving in #AmersfoortMuziekstad gebeurd in beeld te brengen, muziek van rock tot klassiek.
Op hun Facebookpagina is een dagelijks bijgewerkte event agenda te vinden met alle livemuziek producties op de podia in de stad, alsmede verzamelde artikelen uit diverse media over onze lokale en regionale muziekcultuur.
Event agenda #AmersfoortMuziekstad <– Limk!

 

 

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.