´Stoer, fijngevoelig en aan het einde een optreden dat in je hoofd blijft zitten´

Als je regelmatig in de binnenstad van Amersfoort komt, dan kan het je niet ontgaan zijn dat er af en toe hele leuke, kleine, intieme optredens plaatsvinden in de stad. En steeds vaker komt dan de naam Levi Oostermeijer naar boven.

Levi is singer-songwriter, student Musician 3.0 aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en sinds een jaar ook de programmeur van ´De Huiskamer´, een maandelijks terugkerende avond met singer-songwriters in Stadscafé De Observant. De Jazz-avonden van De Observant zijn inmiddels wel bekend en ook voor ´De Huiskamer´ groeit de belangstelling. Tijd voor wat meer achtergrondinformatie over dit project.

Anderhalf jaar geleden is men gestart met talentvolle singer-songwriters te laten spelen op de woensdagavond in het Stadscafé. De formule bleek te werken en er was behoefte aan een programmeur die de weg weet in de wereld van de zang-gitaar-mondharmonika-piano einzelgängers en dus is Levi Oostermeijer aangetrokken om dit project aan te jagen.

Levi Oostermeijer (foto: Cees Wouda)

Levi Oostermeijer (foto: Cees Wouda)

Levi: “Ik probeer er zoveel mogelijk een gevarieerde avond van te maken. Dus afwisseling in het genre: stoer, dan weer fijngevoelig om vervolgens te eindigen met een optreden die nog wel even blijft zitten in je hoofd.”

Op de vraag hoe het zit met de voorraad jong talent antwoord Levi: ” Er is genoeg, ik krijg heel veel berichtjes van singer-songwriters of ze mogen spelen in de Observant” Volgens Levi is het goed om “live” ervaring op te doen door veel te spelen. “Als je maar vaak genoeg speelt word je steeds beter en val je op” Voor zijn studie aan de HKU is het organiseren van De Huiskamer een mooie ervaring en bij De Observant zijn ze maar al te blij met de artiesten die Levi binnenhaalt. De aflevering in mei wordt een bijzondere avond met highlights van het afgelopen seizoen.

Hoe het programma er na de zomer uit gaat zien kan Levi nog niet zeggen: “We gaan door met De Huiskamer, maar er staan eerst nog wat zomerconcerten gepland op de binnenplaats achter het Stadscafé. Ook dat gaat bijzonder worden”

Aankomende woensdag 22 april, 20.30 uur is de volgende Huiskamer. Met New Arrivals en Sophie. Levi zelf sluit de avond af met onder andere nieuw materiaal.

Levi is verder te zien en te beluisteren op zondag 21 juni bij ´Struinen in de Tuinen´ en hij speelt in juni in de theatervoorstelling ´Krach´ in het Akademietheater in Utrecht en later in Theater Frascati in Amsterdam.

Meer info over De Huiskamer:
https://www.facebook.com/events/417597141755010/

Meer info over Levi Oostermeijer:
http://www.levioostermeijer.nl

“Krach”
http://tinyurl.com/lp95h9o

Getagd , , . Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *