Stille Fanfare naar Veterans Day Parade in NYC

Vanmorgen is de Amersfoortse Stille Fanfare richting de Verenigde Staten vertrokken. Niet met stille trom, wel in de stiltecoupé richting Schiphol. De fanfare onder leiding van Ron Jagers treedt volgende week donderdag en vrijdag november op verschillende locaties in New York op.

Aanvankelijk vroeg de Stille Fanfare zich af of de Veterans Day Parade het ludieke karakter van de Stille Fanfare wel kende. Maar de organisatie merkte fijntjes op dat ook New Yorkers humor hebben. het Amersfoortse gezelschap kon vervolgens niet weigeren de jaarlijkse Veterans Day Parade te voorzien van een vrolijke noot. Daarnaast treedt de Stille Fanfare op en rondom het Conservatorium van het Brooklyn College in New York.

De Stille Fanfare treeft op tijdens de nieuwjaarsreceptie van Theater De Lieve Vrouw - Foto Cees Wouda

De Stille Fanfare treeft op tijdens de nieuwjaarsreceptie van Theater De Lieve Vrouw – Foto Cees Wouda

Een benefietoptreden in Theater De Lieve Vrouw en tal van financiële bijdragen van culturele organisaties en particulieren maken de reis mogelijk. De geldschieters zijn hierbij gestimuleerd door een zwaar comité van toezicht. Hierin hebben onder anderen theaterdirecteuren Matti Austen en Harold Warmelink, burgemeester Lucas Bolsius en kleine Max plaats genomen.

De totale kosten van de reis bedragen € 15.000 en er is tot op heden € 13.300 opgehaald. Wie nog wil bijdragen aan deze reis, kan doneren via  de website van de Stille Fanfare.

De Stille Fanfare is niet alleen gek op muziek, ook bingo spelen ze graag - Foto Cees Wouda

De Stille Fanfare is niet alleen gek op muziek, ook bingo spelen ze graag – Foto Cees Wouda

De belevenissen van de Stille Fanfare zijn te volgen via Facebook.

Bekijk meer foto’s van Cees Wouda op www.ceeswoudafotografie.nl.

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.