Sterke verhalen in de Amersfoortse Eemhaven

De regen daalde eind vorige week kletterend neer op het zeildoek dat het terras van De Vereeniging in de Amersfoortse Eemhaven overspant, maar de dichters gingen onverstoorbaar door – zij het met stemverheffing – met voordragen uit eigen werk. Het literair pop-up café “033 sterk verhaal” werd voor de tweede keer georganiseerd en stond deze keer in het teken van prijswinnende dichters.

 

Levi Oostermeijer mocht het evenement openenen

Levi Oostermeijer mocht het evenement openen.

 

 

,,…dat er in een ballpointpunt ook een kogel zit…” – Ellen Deckewitz

Een bijzondere ervaring: twee dichters die bij je aan tafel uit een werk komen voordragen terwijl je gezellig zit te eten. Ellen Deckewitz onder meer bekend van De Wereld Draait Door kon ook mensen die de dichtkunst nog niet omarmd hebben overtuigen met haar korte humoristische gedichten uit ‘De steen vreest mij’, waar ze in 2012 de C. Buddingh-prijs mee heeft gewonnen.

 

Ellen Deckewitz, voor de bui.

Ellen Deckewitz, voor de bui.

 

 

Bij Maarten van der Graaff ook winnaar van dezelfde prijs met ‘Vluchtautogedichten’ voel je hoe hij zijn gemoedstoestand omzet in een vloeiende woordenstroom. Door de regen kwam het optreden van singer-songwriter Levi Oostermeijer beslist onvoldoende tot zijn recht; hopelijk zien we hem een volgende keer terug.

 

033 sterk verhaal - dichters- foto  Cees Wouda (2 van 4)

Maarten van der Graaff.

 

Als nieuwe vorm van cultuurbeleving zeker een aanrader; op 18 september is de volgende aflevering, dan in Zandfoort aan de Eem; www.033sterkverhaal.nl

 

033 sterk verhaal - dichters- foto  Cees Wouda (3 van 4)

Tijdens de bui ging het evenement binnen verder.

 

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.