Spoffin: circus, kolder, dans, acrobatiek en nog meer

De twee artiesten van HURyCAN lieten in hun dans aan de voet van de Onze Lieve Vrouwetoren alle aspecten van het leven en de dood, de haat en de liefde voorbijkomen. Deze uitvoering was eenmalig, en daar kun je je iets bij voorstellen. Het moet echt pijn doen hoe Candelaria Antelo en Arthur Bernard Bazin met elkaar en met zichzelf omgaan.

door Cees Wouda

Volgens velen de meest spectaculaire act van Spoffin 2014, maar er was zo veel meer moois te zien. Van de drie dames van Mimbre, die al kwebbelend en ogenschijnlijk heel nonchalant indrukwekkende acrobatische toeren uithalen tot de danseres van Compagnie Désuète die een macabere, maar geloofwaardige dans met een geraamte uitvoert.

Fysiek, agressief, acrobatisch, vol emotie, Je te Haime van de groep HURyCAN Foto: Cees Wouda

Fysiek, agressief, acrobatisch, vol emotie, Je te Haime van de groep HURyCAN
Foto: Cees Wouda

Ook voor de kinderen was er veel te genieten, ze hadden bijvoorbeeld geweldig plezier bij de Cardboardia workshop waar ze van karton hun aandeel in de Carboardia Parade konden maken. En niet te vergeten de dans die Sheida Darab met Amersfoortse kinderen had ingestudeerd en die te zien was tussen het winkelende publiek in de Langestraat.

Kinderen genoten bij de Cardboardia Workshop Foto: Cees Wouda

Kinderen genoten bij de Cardboardia Workshop
Foto: Cees Wouda

,,We schatten dat we tussen tien en vijftienduizend individuele bezoekers hadden die gemiddeld een stuk of drie voorstellingen hebben bekeken”, zegt Alfred Konijnenberg, artistiek leider van het festival. Behalve het publieksfestival organiseert hij ook samen met Casper de Vries Spoffin PRO, waar organisatoren van straattheaterfestivals elkaar ontmoeten en ideeën opdoen voor hun programmering. ,,ook voor Spoffin 2015 hebben we al veelbelovende dingen gezien”. Hij laat zich echter nog niet verleiden om al een primeur weg te geven; ,,eerst moet de financiering weer rond zijn”.

Knappe acrobatische toeren en toch blijven kwebbelen; de groep Mimbre Foto: Cees Wouda

Knappe acrobatische toeren en toch blijven kwebbelen; de groep Mimbre
Foto: Cees Wouda


Kijk voor een uitvoeriger beeldverslag van Spoffin 2014 op www.ceeswoudafotografie.nl

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.