Soul, funk en hiphop komen samen in ‘kerstconcert’ Observant

Met zijn bigband Licks & Brains wil Rolf Delfos op woensdag 21 december de Observant op stelten zetten. Onder leiding van Delfos worden arrangementen van bekende en mindere bekende kerstsongs uitgevoerd. Voor Amersfoort heeft Delfos niemand minder dan de jonge zanger Jared Grant uitgenodigd. Jared is inmiddels een bekende Nederlander geworden met zijn optreden in de Voice of Holland. Bandleider Rolf Delfos: “Zijn stem en performance doen je denken aan James Brown, of aan Prince. Hij staat in de Observant samen op het podium met Simone Roerade. Dat wordt echt swingen. Met de soul en jazz van Jared en de energie van Simone komt echt iedereen in beweging.” Simone Roerade, alias Mrs. Hips, toerde eerder met Candy Dulfer, had een nummer 1 hit in Spanje en zong backings bij onder andere The Golden Earring.

“Je weet niet wat je mist, als je niet naar de Observant komt volgende week”, zegt Delfos. “Ons kerstalbum ‘Driving Home’, wat ik samen met Erwin Hoorweg heb gearrangeerd, past in een typische Amerikaanse traditie. Daar tel je niet mee als je als artiest geen Kerstplaat hebt uitgebracht. Erwin en ik besloten een CD te maken met lekkere jazz-, funk- en soulversies van de bekende Christmas songs. Deze nummers gaan we in Amersfoort uitvoeren met de soulvolle zang van Jared en de swingende voice van Simone. En ja, voor de liefhebbers van hiphop en rap heb ik nog een leuke uitsmijter: Vlijmscherp komt ook. Kom maar eens luisteren hoe deze rappers ´O Denneboom´ vertolken!”

Licks & Brains Funky Christmas Tour in de Observant wordt georganiseerd door Rabobank Amersfoort Jazz, Jazzpodium Amersfoort en De Observant. Er zijn nog kaarten à € 7,50 (incl. een consumptie) verkrijgbaar via www.observant.nl. Aanvang van het concert is 20.30 uur.

Foto: Jared Grant _JaredGrant.com

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.