Sint-Jorispenning voor Alfred Konijnenbelt (Spoffin)

Ter gelegenheid van de 5e editie van internationaal festival voor straat- en locatietheater Spoffin en de 40e editie van Amersfoorts Theater Terras (beide onderdeel van de Stichting Zomertheater Amersfoort), heeft Alfred Konijnenbelt de Sint-Jorispenning van de stad Amersfoort uit handen van burgemeester Lucas Bolsius ontvangen. Dit gebeurde op 28 augustus tijdens de tweede voorstelling van de Spoffin Amuses in Theater De Flint te Amersfoort.

Alfred Konijnenbelt (56 jaar) is de drijvende kracht achter locatie- en straattheater in Amersfoort van de afgelopen decennia. Sinds de jaren ’80 heeft hij bijgedragen aan de ontwikkeling van verschillende festivals in Amersfoort. Hij was onder andere betrokken bij De Witte zaal, het Groenmarkt Komitee, de stichting Amersfoorts Theater Terras, de Keistadfeesten, Etcetera en Etcetera la Strada en straat- en locatietheater festival Spoffin. Lees ook het eerder op Eempodium gepubliceerde interview met Konijnenbelt.

Alfred Konijnenbelt ontvangt de Sint-Jorispenning uit handen van burgemeester Lucas Bolsius - Foto door Cees de Vries

Alfred Konijnenbelt ontvangt de Sint-Jorispenning uit handen van burgemeester Lucas Bolsius – Foto door Cees de Vries

De stichting Zomertheater Amersfoort, voorheen actief onder de namen Groenmarkt Komitee en Stichting Amersfoorts Theater Terras organiseert dit jaar de veertigste editie met een reeks van bijzondere voorstellingen op verschillende locaties in de stad. Jarenlang was Alfred Konijnenbelt voorzitter van Theater Terras en tot op heden is hij adviseur van de werkgroep. Met Amersfoort Theater Terras legde Konijnenbelt het fundament voor de oprichting van het festival Spoffin, dat inmiddels is uitgegroeid tot een vierdaags publieksfestival vol met vernieuwende voorstellingen met artiesten en gezelschappen uit heel Europa.

Burgemeester Bolsius: “Alfred Konijnenbelt heeft een enorme bijdrage geleverd aan het Amersfoortse culturele festivalklimaat. Zijn visie en vernieuwende projecten zijn een culturele verrijking voor Amersfoort.”

Tijdens de vijfde editie van internationaal street arts festival Spoffin dat van 28 tot 31 augustus plaats vindt, beleven ruim twintig producties hun Nederlandse of wereldpremière, waaronder het Amersfoortse locatieproject Arbeid adelt van Ten Cate Theater in de voormalige Prodent-fabriek.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.