Singer/songwriter Tim Knol terug na sabbatical

Tim Knol treedt zaterdag 5 april op in De Flint met de solovoorstelling ‘Terug’. Hij speelt oude liedjes en kersverse songs van zijn nieuwe cd, onthult wie zijn helden en inspiratiebronnen zijn, haalt herinneringen op en vertelt sterke verhalen.

Soms is het tijd om iets heel anders te doen en het roer flink om te gooien. Daarom nam Tim Knol na drie jaar non-stop spelen een sabbatical. Al snel werd duidelijk dat Tim opnieuw het theater in wilde. Dit keer helemaal alleen. De 24-jarige Knol maakt al sinds zijn tiende muziek en kende in 2009 zijn grote doorbraak. Dat jaar stond hij op Lowlands en tekende hij een contract bij Excelsior.

Fotograaf: Jens van der Velde

Fotograaf: Jens van der Velde

De voorstelling ‘Terug’ krijgt prima recensies van verschillende dagbladen. Het Noordhollands Dagblad prijst Tim Knol voor het feit dat hij zichzelf blijft in ‘Terug’: “Het is alsof je hem in zijn huiskamer treft, met een stel gitaren, een piano en een traporgel…van weemoed druipende stem…charmante avond.” Trouw schrijft over ‘Terug’: “Knol en zijn stuk of tien gitaren en zijn piano kunnen het samen prima alleen af. Zijn stembanden vibreren bovendien zo flexibel dat het soms net lijkt of hij de eerste én de tweede stem tegelijkertijd voor zijn rekening neemt…”.

Ook andere dagbladen zijn lovend over Knol. Volgens de Volkskrant moet je ‘‘voor het blozende talent uit Hoorn, met zijn heldere zangstem  haast wel vallen’’. De NRC is niet minder positief over de jonge singer/songwriter: “Tim Knol is een wervende zanger, een prettige podiumpersoonlijkheid en als liedjesschrijver begaafd. Knol heeft een gulle stem, waarmee hij soms teder doseert en dan weer toetert als een trompet.”

Kaarten kosten € 17,- en zijn verkrijgbaar via de website van De Flint. De voorstelling begint om 20.30 uur en duurt tot ongeveer 22.30 uur.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.