Saskia Laroo & Warren Byrd in De Observant

Elke maand nodigt saxofonist Alexander Beets bevriende artiesten uit om met hem in Stadscafé de Observant op te treden. Vanavond op woensdag 29 oktober speelt hij met trompettiste Saskia Laroo & pianist Warren Byrd. De aanvang is 20:30 uur en de entree gratis.

Saskia Laroo, in Amerika gebombardeerd tot ‘Lady Miles Davis of Europe’, is een van de weinige vrouwen die al meer dan drie decennia een trompet blaast. Ze combineert verschillende muzikale stijlen op een manier dat het lijkt alsof ze altijd bij elkaar hebben gehoord. Warren Byrd en Laroo hebben voor het eerst samengewerkt in de Verenigde Staten in 2001; sindsdien vergezelt hij haar op de meeste van haar tournees, als haar favoriete en vaste toetsenist.

Alexander Beets begon zijn muzikale carrière in Groenlo, waar hij van zijn moeder muzieklessen kreeg op de piano en later ook op de klarinet. Toen hij later overstapte naar de tenorsaxofoon bleek al snel dat piano niet zijn voorkeur had. Hoewel hij besloot Beleids- en Organisatiewetenschappen te studeren en niet naar het conservatorium te gaan, heeft hij zich ontwikkeld tot een veelgevraagd succesvol saxofonist. Hij speelt in diverse formaties en heeft cd’s opgenomen met andere saxofonisten zoals Hans Dulfer, Houston Person en Ronnie Cuber.

https://www.youtube.com/watch?v=IrAyvulQscM

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.