SaraLee Vos verwarmt De Observant

Woensdagavond stond de Baarnse zangeres SareLee Vos met sessieband op het intieme podium van stadscafé De Observant. Ongeveer veertig bezoekers hadden hiervoor de ijzige kou getrotseerd. Zij werden getrakteerd op een af en toe wat rommelig, maar hartverwarmend optreden.

I-pad en het uitwisselen van noten op papier waren nodig om de muzikanten tijdens de sessie op het juiste spoor te houden, maar dat mocht de pret geen moment drukken. Daarvoor is de uitstraling van SareLee op het podium te sympathiek en de zang te bijzonder. Haar stem heeft een fluweeltje dat ergens in de verte aan Rita Reys doet denken en klinkt op andere momenten weer ´donker´. Dat komt haar veelzijdigheid ten goede. Ze laveert regelmatig op de grens tussen jazz (avontuurlijke scats en improvisaties), R&B, soul en een bluesachtige rock.

Speciale vermelding verdient Phaedra Kwant op de bas, die menig swingend juweeltje uit haar snaarinstrument tevoorschijn toverde. De band bestond verder uit Lucas Meijer (gitaar) en Klaas van Donkersloot (drums).

(tekst loopt na de foto´s verder)

Foto: Cees Wouda

Foto: Cees Wouda

Foto: Cees Wouda

Foto: Cees Wouda

Foto: Cees Wouda

Foto: Cees Wouda

SaraLee was voor de sessie uitgenodigd door saxofonist Alexander Beets, die zelf niet aanwezig kon zijn (wat een toeschouwer de verzuchting ontlokte: “toch jammer dat er vanavond geen blazer bij is”.). De zangeres treedt regelmatig op met het Alexander Beets Quartet. Daarnaast heeft ze haar eigen band, waarmee ze zowel eigen nummers als covers speelt. Eerder werkte SaraLee als lead- en backing vocaliste met de top van Nederland, in clubs en op festivals als Noorderslag en North Sea Jazz.

Voor meer foto´s: http://www.ceeswoudafotografie.nl/concertfotografie/saralee-vos/

(twee oudere opnamen van SaraLee Vos, met eerst een uitvoering van ´Little Wing´)

(en ´I thought about you´ uit 2011, tijdens de presentatie van haar eerste CD.)

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *