Record Store Day 2015 een groot succes

Dat de cd- en platenwinkels het moeilijk hebben, is geen geheim. In Amersfoort is helaas de ene na de andere muziekzaak verdwenen. Alleen Velvet Music, prachtig gelegen aan ‘t Havik, weet het hoofd nog boven water te houden, met een sfeervolle winkel vol cd’s en vinyl.

Elk jaar doet de winkel mee met de internationale actie “Record Store Day”, ter promotie van de platenwinkels. Dit jaar pakte Velvet enorm uit, in samenwerking met een aantal partners: Podium De Kelder, Het Productiekantoor, Bierwinkel Hop, Café Van Zanten, Haren Majesteit en Gideon Hofland. Voorgaande jaren was het evenement alleen binnen de winkel, maar voor het eerst waren er ook veel optredens op een speciaal podium buiten de winkel. Een groot voordeel, want daardoor kon er véél meer publiek genieten van de optredens.

Van de ochtend tot het begin van de avond volgde een lange reeks aan optredens, afwisselend binnen en buiten de overvolle winkel. Zo’n 18 artiesten en bands uit binnen- en buitenland kwamen voor korte optredens naar Amersfoort. En het waren niet de minste namen die hun opwachting maakten: DeWolff, Janne Schra, Sue The Night, Danny Vera, Mister & Mississippi, Emil Landman en Jonathan Jeremiah, allen bekend van radio en tv, om er maar een paar te noemen.

(tekst loopt door onder de foto´s)

DeWolff

DeWolff

Janne Schra

Janne Schra

Sue The Night

Sue The Night

Yorick van Norden

Yorick van Norden

TenTempiés

TenTempiés

Danny Vera

Danny Vera

Glossy Jesus

Glossy Jesus

Mister & Mississippi

Mister & Mississippi

Oh Susanna

Oh Susanna

Jonathan Jeremiah

Jonathan Jeremiah

Ook de weergoden gaven hun zegen aan het druk bezochte evenement. Het was de hele dag stralend zonnig. Het bier en de frisdrank vloeiden rijkelijk en het publiek leek de actie ook een warm hart toe te dragen door ook in de winkel flink toe te slaan, van exclusieve releases voor deze dag tot leuke opruimingen. Mooi ook dat vinyl weer een opleving lijkt te maken, de grote platen gingen gretig van de hand.

Eigenlijk was Record Store Day 2015 een soort minifestival, met een enorm aantal topartiesten op één dag, en nog gratis ook! Absoluut voor herhaling vatbaar! Hopelijk zet het Velvet Music ook weer extra op de kaart van muziekminnende Amersfoorters en stimuleert het regelmatige bezoekjes aan de winkel, want men verdient de aandacht. Volgend jaar dan weer zo’n spetterende dag?

Foto´s van het evenement vind je o.a. op de Facebook-pagina’s van Walt McMaton en Henry Krul:

– https://www.facebook.com/walt.mcmaton/photos_albums

– https://www.facebook.com/henry.krul

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *