Raymann over Spoffin: ‘Straatartiesten verdienen podium’

Het Amersfoortse straattheaterfestival Spoffin gaat vandaag op zeer smakelijke wijze van start. Met Amuses. Jörgen Raymann, theatermaker en enthousiasmerende directeur van Dias Latinos, bijt de spits af met de presentatie van tien Amuses in theater Flint. Daags voor de start van Spoffin liet hij weten het festival nog niet te kennen, toch kijkt hij er naar uit. ,,Het lijkt mij te gek! Straatartiesten verdienen een podium.”

Bewegingstheater

Een Amuse: MAN || CO . ‘Het leukste bewegingstheater- en danscollectief van dit moment’. (Foto Bart Grietens)

Artistiek leider Alfred Konijnenbelt van Spoffin vroeg Raymann of hij de Amuses wilde presenteren. ,,Daar heb ik niet lang over hoeven  nadenken. Als directeur van het Latijns-Amerikaanse festival Dias Latinos vind ik het normaal om een zusterfestival in Amersfoort te helpen. Wat ik ervan verwacht? Ik laat mij verrassen! Zoals elke bezoeker. Ik ga mee in het enthousiasme en de verbazing.”

Aanstekelijk enthousiasme

Net als tijdens Dias Latios, toen hij overal met zijn aanstekelijk enthousiasme zorgde voor een heerlijk ‘festivalsfeertje’, wil Raymann ook zeker de stad in om een aantal voorstellingen te zien. Een voorkeur voor een bepaald genre of optreden heeft hij nog niet. ,,Het is allemaal nieuw voor mij. Het zijn allemaal top acts, dat is zeker! In Amersfoort is dat wel een vereiste, toch? Amersfoort is een geweldige festivalstad. De stad op zich is al een mooi decor. En Amersfoorters zijn geweldig publiek. Ze zijn blij als er iets te doen is. Eerder dit seizoen met Dias zijn wij als organisatie zo vaak bedankt door inwoners dat ik er verlegen van werd.”

Amuses: 10 voorproefjes

Het openingsfeest van Spoffin in Flint bestaat uit tien amuses.

Van de partij is in elk geval het jonge theatertalent Abdelhadi Baaddi (NL) die overal waar hij komt hoge ogen gooit met zijn voorstelling Ik ga op reis en ik neem mee… Publiek maakt bijna letterlijk samen met Abdel en zijn vader een trip naar Marokko in hun Mercedes bus.

MATROSE (NL) en MAN || CO (NL) zijn ook al van die veel belovende jonge theatermakers. De eerste groep heeft iets met haring  en bier. Hoe dat zit? Kom kijken en ontdek het zelf. Feest!

MAN || CO is het leukste bewegingstheater- en danscollectief van dit moment. Ze vieren graag een feestje!

Paul van der Maat (NL) probeert met behulp van het publiek de sterren te bereiken

Ariane & Roxana (FR) laten je zien hoe je kunt communiceren als je alleen je voeten en een stel ballen tot je beschikking hebt.

Company Ici’bas (CH) creëert een eigen universumpje met een cirkel gras en De Mobiele Eenheid (NL) is goed voor een grijns van oor tot oor.

Aina & Arias (CAT) dansen op het garagerocknummer Seven Nation Army van The White Stripes.

Circ Bover (CAT) bouwt een show met niet meer dan eenvoudig bamboe.

Shiva Grings (DE) is volgens de pers een provocateur die precies weet tot hoe ver hij kan  gaan. Of niet? Maak het mee en bestel je kaartjes op tijd via Spoffin of Flint.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.