Rabobank Amersfoort Jazz gaat door in 2020

Alternatieve ‘online’ editie in november
Het Amersfoort Jazz festival vindt dit jaar alsnog plaats, als ‘live-stream-festival’ met 19 concerten vanaf drie podia; twee in de Observant en het podium van Theater de Lieve Vrouw. De 19 concerten die het programma krijgt worden live uitgezonden en verdeeld over drie dagen. In een vierde stream, vanuit een Amersfoorts jazzcafé, gaan diverse presentatoren in gesprek met artiesten en betrokkenen.

Opbrengst tickets naar horeca Amersfoort
Voor een gelimiteerd aantal bezoekers is het mogelijk om toegang te krijgen tot enkele podia, uiteraard al naar gelang de op dat moment geldende maatregelen in verband i.v.m. Corona. Voor toegang wordt een bijdrage van 25 Euro gerekend waarbij je overigens wel een horecavoucher t.w.v. 25 Euro erbij kado krijgt. Volgens de organisatie zijn de tickets nodig om het aantal bezoekers goed te managen. Overigens meldt Amersfoort Jazz dat de volledige opbrengst van de kaartverkoop via vouchers ten goede komt aan de horeca in Amersfoort.

Volgens festivaldirecteur Alexander Beets biedt zijn online editie een goed alternatief. “Toen duidelijk werd dat het festival in mei niet door kon gaan, hebben we alles op alles gezet om de musici toch een podium te bieden om hun publiek te bereiken. Wij denken dat zo’n signaal heel belangrijk is in een tijd waarin voor musici bijna alle concertmogelijkheden als sneeuw voor de zon verdwijnen.”

Nieuwe generatie musici op het programma
Wat betreft het -voorlopige- programma staan de volgende artiesten op de lijst: Sun-Mi Hong, Tineke Postma, Margriet Sjoerdsma, Izaline Calister en Artvark/Drums United, Jasper van ‘t Hof en Boy Edgarprijswinnaar Jasper Blom. Verder staan geprogrammeerd nieuwe generatie jazzmusici met als ‘Artist in Residence’ jazzdrummer Sun-Mi Hong (foto), Kika Sprangers, Irene Reig, Xavi Torres, Thomas Pol, Efe Erdem en SIMIO (de winnaars van het Prinses Christina Concours). Ook van de partij zijn Hans Dulfer, Steffen Morrison, Saskia Laroo, Paul van Kessel, de Gallowstreet brassband en Shirma Rouse. De zondag heeft als thema ‘jazz meets tango’ met het NAOS Quartet, met Miles Davis’ filmmuziek door Ellister van der Molen en het latin jazzproject van de zingende actrice Manoushka Zeegelaar Breeveld.

https://www.amersfoortjazz.nl/

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.