‘Poppodium FLUOR moet gaan fluoresceren’

Een lichtgevend FLUOR, die wens sprak de Amersfoortse cultuurwethouder Bertien Houwing maandag uit tijdens de aftrap van het nieuwe seizoen van het poppodium in de Nieuwe Stad.  Fotograaf Peter Putters was aanwezig en maakte een (foto)verslag.

FLUOR, ooit begonnen als Kelder, bestaat inmiddels bijna 30 jaar. Een hele tijd voor pop minnend Amersfoort. Meerdere generaties al doorstaan. Nog steeds is een goed poppodium van groot belang en daar wordt dan ook nadrukkelijk naar gestreefd. Samenwerking daarbij is het toverwoord. Zoveel popaanbieders maar nog veel meer popartiesten die hun weg zoeken en meestal ook vinden naar de leuke poppodia.

[slideshow_deploy id=’15951′]

 

Er waren maandagmiddag volop hapjes en drankjes en ook was flink wat publiek op de presentatie afgekomen. Arno Mijnten die al eerder in FLUOR optrad tijdens de Arteganza Talentscout, mocht de spits afbijten: mooie songs op gitaar, een grote base drum en fijne zang.

Na de act van ‘I am Live’ nam bestuurslid Frank Jansen het woord. Hij ging in op de geschiedenis van FLUOR en de Kelder, ondersteund met een door een stagiaire gemaakte videocompilatie. Nadat directeur Carola Aafjes nog wat extra uitleg heeft gegeven over de toekomst van het poppodium, kon het feestgedruis beginnen.

Een heuse popquiz waarbij de geschiedenis van FLUOR in al haar glorie centraal stond, heerlijke catering van Fluor (de horeca staat sinds kort onder leiding van René Blom), waaruit blijkt dat hier sterke vooruitgang wordt geboekt. Een bijzonder muzikale toegift was van Convoi Exceptional, een driemansformatie barstensvol energie. De combinatie drums, djembé en saxofoon liet FLUOR swingen.

Dat er nog veel discussie zal zijn over alle podia in Amersfoort, de onderlinge samenwerking en de vele euro’s die ermee gemoeid zijn, zoveel is zeker. Maar het komende seizoen biedt in elk geval  een divers programma en ook veel nieuwe initiatieven van het enthousiaste team FLUOR.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.