Poppodium De Kelder is dood, lang leve Fluor!

Het zou zo maar een aankondiging kunnen zijn van een lekker strak bandje dat gaat spelen in een oud industrieel pand waar het vroeger rook naar schoongepoetste tanden en eigenlijk is dat niet eens zo ver van de realiteit vandaan. Fluor is de nieuwe naam van Poppodium De Kelder in Amersfoort, dat maakten de vrijwilligers donderdagavond 23 april bekend in de Pop-Up store in de Langestraat 76 (voormalige Ziengs).

(Foto: Cees de Vries)

(Foto: Cees de Vries)

 

Fluor: Kort en bondig, makkelijk in het gehoor liggend en ook gewoon een leuke naam. En het logo is eenvoudig gehouden: een breed lachende mond met grote tanden. Dit is leuk!

Het poppodium gaat in het najaar verhuizen naar Hal6 op het terrein van De Nieuwe Stad. Dat nieuwe onderkomen is een oude fabriekshal van de voormalige Prodentfabriek in het Oliemolenkwartier. De tandpasta is al een tijdje weg als De Nieuwe Stad bruist het en daar past Fluor heel goed tussen.

 

(Foto: Cees de Vries)

(Foto: Cees de Vries)

De Kelder is ruim 25 jaar een begrip in Amersfoort. Begonnen als een kraakbeweging in de Grachtkerk op het Lieve Vrouwe Plein, werd het eerste legale onderkomen gevestigd in de kelder van Theater de Lieve Vrouw. Een piepkleine zaal, volledig draaiend op vrijwilligers, waardeloos zichtbaar (een dichte deur met een betonnen trap naar beneden), maar met een verschrikkelijk leuke programmering. En na de concerten vaak goede DJ’s waardoor de tent nog tot in de vroege ochtend afgeladen vol bleef. Maar kleintjes groeien groter en het theater had andere plannen met de ruimte en dus ging De Kelder naar het toen nog redelijk verlaten terrein van Rohm & Haas aan de Eem. Een soort loods, die veel groter was. Daar heeft het tot op heden gezeten, maar eind mei komt ook daar een einde aan en wordt Hal6 nu omgetoverd tot een volwaardig poppodium met weer een stukje meer capaciteit.

 

(Foto: Cees de Vries)

(Foto: Cees de Vries)

Amersfoort heeft zeker een poppodium nodig, ondanks alle kritiek over de aanstaande verhuizing, de hoogte van het subsidiebedrag, de vraag of een nieuwe opzet wel gaat werken en of de stad wel echt zit te wachten op allerlei obscure bandjes.

Eempodium gaat binnenkort met directeur Carola Aafjes wat dieper in op de aankomende verhuizing, de programmering en dan worden ook zeker de kritische geluiden met haar besproken. Maar voor nu is het even feest in de Pop-Up store in de Langestraat. Nog tm a.s. zondag met een leuke programmering.

Voor de programmering van de aankomende dagen zie: http://tinyurl.com/lvvq2fg

 

 

(Foto: Cees de Vries)

(Foto: Cees de Vries)

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *