PodiumARTiest van de maand, John Konijn

Avond over de Eem, olie op linnen, 100x250cm John Konijn 2013

 

“Deze plek is nog precies hetzelfde; naast het viaduct gezien vanaf de Isselt richting Hoogland. Rechts zien we nog net de weg over het viaduct. Zou je iets meer naar rechts kunnen kijken staat daar het huidige ziekenhuis.

Dit was het uitzicht van mijn vorige atelier. Een paradijs die nu helaas leeg staat omdat onze regering het heerlijk vindt dat de mooiste plekken leeg staan ten faveure van de allerrijksten. Dit stel ik zonder rancune want ik heb een prima ander atelier.
Ongeveer 20 keer heb ik dit uitzicht vastgelegd, in steeds wisselende omstandigheden en seizoenen. Enerzijds omdat het onderwerp zich letterlijk voor mij bevond, anderzijds omdat het een prima studieobject was en als laatste een ode aan de prachtige plek die het nog steeds is.

Ik schilder. Omdat het moet. Dit is voor mij de enige manier om nog enig grip te houden op deze bizarre samenleving. Geen Smartphone, wel verf. Ik ben een liefdevolle gek, kunstenaar en passioneel in mijn werk. Dito tijdens mijn lesgeven in Laren aan de Gooise Academie en binnenkort aan de Avu in Amersfoort. Ook een enorme muziekliefhebber, liefst wat experimenteel want gezapigheid is niet zo aan mij  besteed. Het is voor mij dan ook een totaal mysterie dat iemand als Gerard Joling wereldberoemd is in NL maar de gemiddelde burger geen weet heeft van Charles Mingus, Robert Wyatt, Don van Vliet of Katie Kim. (Dit ligt NIET aan de burger, maar aan een wereld die op dit moment gericht is op middelmatigheid en directe bevrediging!)”

John Konijn

 

Podiumprent
Welkom bij het nieuwe project van Eempodium, wij willen hiermee op Facebook elke maand een gedicht, muziektekst of tegelwijsheid met een illustratie en soms een GIF verrijken van Gemma Oosterhof Illustrations and Art

PodiumARTiest
Met een halve maand verschoven gaan we ook elke maand een kunstenaar met één van zijn of haar werken in het daglicht zetten… Beeld met een kleine beschouwing van de kunstenaar zelf…

Podiumprent en PodiumARTist materiaal blijven eigendom van de makers, wens je dit te gebruiken dan dient daar eerst toestemming voor gevraagd te worden. Delen op facebook mag altijd… CTRL C CTRL V doen we maar even niet..

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.