PodiumARTiest van de maand, Hilde Paalvast

Coloring The Sky

 

“Vanaf de eerste dag dat ik ging werken met glas had ik een klik met het materiaal. Ik begrijp glas. De transparantie, het gevoel dat je krijgt als je de juiste kleuren weet te combineren. Hoe glas altijd weer anders eruit ziet onder invloed van licht. Met dit materiaal kan ik overbrengen wat ik wil verbeelden. Schoonheid overbrengen, dat is wat ik het liefste doe. De mensen laten genieten van structuur en kleur.

Het leven is vaak al ingewikkeld genoeg. In de kunst wordt naar mijn mening ook vaak heel ingewikkeld gedaan. Vergezochte thema’s, politieke statements… Ik laat de kunstminnaar graag kijken naar iets moois. Iets mooi is natuurlijk subjectief maar laat ik dan zeggen; waar ik blij van word.

Ik hou van bomen. De structuur van takken van een boom in de winter, het contrast van de donkere takken tegen een helder blauwe achtergrond. Daar kan ik intens van genieten.
Ik gebruik een glasoven om delen glas aan elkaar te smelten tot panelen. Door te spelen met de temperatuur in de oven kan je glas verschillende verschijningsvormen geven, van heel grove structuren tot glad en in elkaar gesmolten. Vaak gaat een glaskunstwerk meerdere keren in de oven om de combinatie van de verschijningsvormen in een beeld te vatten.

Ik ben een beelddenker, ik zoek naar de betekenis in beeldtaal. Veel beelden betekenen voor mensen hetzelfde. Zoals in dromen. Dromen kunnen jou ook veel vertellen over wat er speelt in je leven. De combinatie van een beeld, kleur en compositie maakt een compleet verhaal. Dat verhaal probeer ik over te brengen.

Wat voel jij als je op een pad loopt, door een laan van bomen? De kruintoppen raken elkaar. Waar ga je heen? Wat is er aan het einde van die tunnel?”

Hilde Paalvast

Hilde Paalvast heeft haar glasatelier aan de Kleine Koppel 62 in Amersfoort.
Hier maakt zij glaskunst en geeft workshops voor particulieren en bedrijven.
Het atelier is open als de deur open is, loop vooral eens binnen!
Hillit glasatelier

 

Podiumprent
Welkom bij het nieuwe project van Eempodium, wij willen hiermee op Facebook elke maand een gedicht, muziektekst of tegelwijsheid met een illustratie en soms een GIF verrijken van Gemma Oosterhof Illustrations and Art

PodiumARTiest
Met een halve maand verschoven gaan we ook elke maand een kunstenaar met één van zijn of haar werken in het daglicht zetten… Beeld met een kleine beschouwing van de kunstenaar zelf…

Podiumprent en PodiumARTist materiaal blijven eigendom van de makers, wens je dit te gebruiken dan dient daar eerst toestemming voor gevraagd te worden. Delen op facebook mag altijd… CTRL C CTRL V doen we maar even niet..

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.