PodiumARTiest van de maand, Anna Skubisz

Foto: Cees Wouda

“Beelden maken, het hele proces, vanaf het eerste begin van een idee, het vormen van de materialen en de houding precies zo krijgen als ik wil, is het mooiste om te doen.

Soms maak ik mijn werken vanuit verwondering. Ik zie zoveel prachtige dingen om mij heen, een blad, een kalfje, dan ben ik geraakt door iets wat ik zie en blijft het in mijn hoofd zweven. Ik wil het behouden. Maar bladeren verwelken en kalfjes worden koeien, dus maak ik het vergankelijke tastbaar.

Andere werken maak ik vanuit een half onbewust, intuïtief ontstaan idee, al makende krijgt het dan zijn vaste vorm. In mijn laatste installatie bijvoorbeeld Alice where are you laat ik 31 witte hazen zoeken. Voor mij zoeken ze naar Alice, naar Wonderland en naar mijn vroegere ik, waarin ik onbevangen en magisch met de verwondering van een kind de wereld in kijk.

Voor mij is het maken van enkel goed beeld niet voldoende, ik moet van mijn werken kunnen gaan houden, alleen dan vind ik het goed genoeg.  Een beetje zoals een kind van zijn lievelingsknuffel houdt.

Tussen alles wat ik heb gemaakt heb ik al jaren een favoriet, een hertje. Waarom juist dit beeld? Ik kan het niet in woorden vangen. De houding, het materiaal, de vele uren werk? Ik weet het niet, maar van dit hert hou ik het meest.”

Anna Skubisz
www.annaskubisz.nl

Wij hebben de eer om het als eerste online te melden, Anders Wolhar en Hilde Paalvast gaan een Kunsthuis openen genaamd Glue en wat zijn wij daar als liefhebber van alle kunsten ongelofelijk blij mee!
Tijdens de sneakpreview van Glue kunt u het werk van onder andere Anna Skubisz hier in het echt zien.
Kom op 8 april om 14:00 naar de opening van Kunsthuis Glue.
Kleine koppel 62 Amersfoort.

Abonneer je meteen op hun Facebook account om op de hoogte te blijven van de exposities.
Wij komen op dit prachtige project vol kansen voor kunstenaars nog uitgebreid terug.


PodiumARTiest
Elke maand zetten we hier en op onze Facebookpagina een kunstenaar met één van zijn of haar werken in het daglicht… Beeld met een kleine beschouwing van de kunstenaar zelf…

Podiumprent
Met een halve maand verschoven hebben we elke maand de Podiumprent.
Bij dit project van Het Eempodium laten wij hier en op Facebook een gedicht, muziektekst of tegelwijsheid met een illustratie en soms een GIF verrijken van Gemma Oosterhof Illustrations and Art

Podiumprent en PodiumARTist materiaal blijven eigendom van de makers, wens je dit te gebruiken dan dient daar eerst toestemming voor gevraagd te worden. Delen op facebook mag altijd… CTRL C CTRL V doen we maar even niet…

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.