Pianoconcert in Mondriaanhuis

Katerina Konstantourou

Katerina Konstantourou

Zondagochtend 16 maart organiseert het Mondriaanhuis in Amersfoort een museumconcert met de uit Griekenland afkomstige pianiste Katerina Konstantourou. Zij speelt composities van Franz Liszt en Claude Debussy, maar ook werken van de hedendaagse componisten Frank Nuyts en Nikos Ioakim. Na afloop kunnen bezoekers van het concert de expositie ‘Tussen tijd en eeuwigheid’ bezoeken, een overzichtstentoonstelling van de Nederlandse constructiviste Estella den Boer (1912 – 2010).

Katerina Konstantourou werd geboren in Griekenland (Athene). Zij studeerde piano aan het Nationaal Conservatorium van Athene bij Igor Taraschansky. In 2004 kwam Konstantourou naar Nederland, waar ze haar pianostudie vervolgde aan het Utrechts Conservatorium bij Martyn van den Hoek. De laatste jaren is de pianiste zich steeds meer gaan interesseren in hedendaagse muziek. Diverse componisten, zoals Miranda Driessen, Nikos Ioakeim en Frank Nuyts hebben muziek speciaal voor haar geschreven. Sinds 2009 speelt Konstantourou ook regelmatig met het Utrechts Blazers Ensemble, dat zich toelegt op de presentatie van nieuwe Nederlandse muziek.

Het museumconcert begint om 10.30 uur. Er zijn nog kaarten beschikbaar. Entree € 12,50, inclusief museumbezoek en kopje koffie.

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.