Peter Beets en Stochelo Rosenberg: swingende opwarmer voor Amersfoort Jazz 2018

Een bijzondere locatie voor een bijzondere aftrap van Amersfoort Jazz 2018: in de Citroën-garage in Vathorst traden niemand minder dan Peter Beets (piano) en Stochelo Rosenberg (gitaar) op. Het was de opwarmer voor Rabobank Amersfoort Jazz, dat donderdag 24 mei officieel aftrapt.

Peter Beets is een internationaal succesvolle jazzpianist. Hij won de prestigieuze “Pall Mall Swing Award” en het Prinses Christina Concours, en hij treedt met zijn trio wereldwijd op.

Ook gypsygitarist Stochelo Rosenberg is internationaal zeer succesvol als leider van het Rosenberg Trio. In 2017 speelde het trio de muziek voor de film ‘Django’, een film over het leven van Django Reinhardt.

Natuurlijk kreeg diezelfde Django Reinhardt tijdens dit concert in Amersfoort een eerbetoon. Het duo Beets & Rosenberg werd daarbij virtuoos begeleid door Martin Limberger op gitaar en Frans van Geest op contrabas; een muzikale ‘motor’ die voor de stuwende ritmische ondersteuning zorgde.

Festivalorganisator Alexander Beets (jawel, broer van pianist Peter) deed het openingswoord en speelde zelf ook een aantal nummers mee op tenorsax.

De locatie was niet toevallig gekozen: het automerk is dit jaar een van de sponsoren het Amersfoortse jazzfestival. Erik R.W. Maas, Directeur Citroën en DS Dealerbedrijven bij PGA Nederland, had de middag uitstekend verzorgd met heerlijke hapjes en drankjes en gaf een korte speech over de nieuwe Citroën DS 7 Crossback. Uiteraard mochten de bezoekers ook een proefrit maken in die nieuwe DS.

Er was gehoopt op een wat hogere opkomst, helaas bleven enkele rijen stoelen leeg. Aan het hoge niveau van de muziek en de goede verzorging kan dat niet hebben gelegen. Waarschijnlijk kwam het door concurrentie met de tv-registratie van het huwelijk van de Britse prins Harry en Meghan diezelfde middag. Het mocht de pret niet drukken bij degenen die wel waren gekomen. Ze konden genieten van het muzikale viertal van wereldniveau, dat twee spetterende sets speelde voor het enthousiaste publiek.

Festivalfotograaf Walter Goyen was maakte een uitgebreide reportage van dit concert (ook te zien als je geen Facebook hebt):
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1682448935169959.1073742216.100002146071698&type=1&l=7b136dd453

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.