Paul Baltus nieuwe directeur Amersfoort in C

Paul Baltus (1960) is vanaf 9 juni 2014 de nieuwe algemeen directeur van Amersfoort in C. Hij wordt daarmee de opvolger van interim-directeur Eillebrecht. Stichting Amersfoort in C is een samenwerkingsverband van Museum Flehite, Mondriaanhuis, Architectuurcentrum FASadE en Kunsthal KAdE.

Paul Baltus woont in Utrecht, hij staat bekend als een consultant met aanzienlijke kennis van management en sponsorwerving voor culturele instellingen. Hij heeft van oudsher beroepsmatig verkeerd in de wereld van cultuur, musea en architectuur. Op dit moment is hij lid van de directie van het project DOM under, een ondergronds publiekscentrum in het hart van Utrecht, waar 2000 jaar geschiedenis is te aanschouwen. Baltus was daarvoor partner bij het organisatiebureau Explorama, dat zich richtte op evenementen op cultureel en museaal gebied. Daarnaast was hij onder meer voorzitter van de Utrechtse Ondernemers Sociëteit. Baltus zal zijn werk voor Amersfoort in C gaan combineren met DOM under.

Amersfoort in C hoopt met de benoeming van Paul Baltus een periode af te sluiten waarin vooral op financieel gebied orde op zaken moest worden gesteld. Nu is er alle aanleiding om, samen met de nieuwe directeur, naar de toekomst te kijken. Zo zijn de verhuizing van Kunsthal KAdE naar het Eemhuis (op 3 mei opent Kunsthal KAdE weer de deuren) en het afronden van de verbouwing van Museum Flehite belangrijke momenten. Bestuur en managementteam menen met de benoeming van Paul Baltus een directeur te hebben gevonden die in staat zal blijken om beleid en beleving rond Flehite, Kunsthal KAdE, Mondriaanhuis en FASadE op professionele wijze vorm te geven.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.