Ontmoeting en gesprekken bij Conversation Pieces

De expositie Conversation Pieces Unscrapped is zaterdag officieel van start gegaan bij FotoExpo201 in Amersfoort. Fotograaf Cees de Vries was bij de opening aanwezig en maakte een foto van enkele bezoekers die een kunstwerk op een tafel bekijken. Een foto die zo precies weergeeft hoe de kunstwerken tot stand zijn gekomen en wat ze beogen: een ontmoeting en een gesprek tussen twee mensen.

Conversation piece is de Engelse term voor een object dat aanleiding vormt tot een gesprek. Dat gegeven was het uitgangspunt voor de de kunstenaars Gea Boon, Ellen Faber, Margarethe Broers, Frank van Ede, Michiel Jansen, Krijnie Beyen en fotograaf Cees Wouda. Speciaal voor de tentoonstelling hebben zij werken gemaakt op basis van een ontmoeting met een Amersfoortse wijkbewoner.

Als zogenoemd ankerpunt bij elk gesprek was een klein voorwerp uit het huis van de wijkbewoner waar een verhaal aan vast zit. De kunstenaar gebruikte vervolgens dit voorwerp als uitgangspunt bij het maken van het kunstobject. Nog een paar keer ontmoetten de wijkbewoner en de kunstenaar elkaar daarna om het ontwikkelingsproces af te stemmen. Het gehele proces is vastgelegd door fotograaf Cees Wouda.

De tafels samen vormen een tentoonstelling in Amersfoort en ‘op tournee’ bij gelegenheden waarbij gesprek en uitwisseling belangrijk is.

Van 8 februari tot 8 maart 2014 is de tentoonstelling Conversation Pieces Unscrapped te zien in FotoExpo202, Leusderweg 61 in Amersfoort.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.