‘Olli’s Gone’ op weg naar het eerste optreden

Dubbel debuut dit weekend voor de jonge Amersfoortse rockband Olli’s Gone. Niet alleen treedt de band voor het eerst op deze vrijdag, ook wordt hun single Work on it Now opgenomen tijdens de open dag van Per Expressie.

De band neemt de setlist nog eens door. In de Bandbunker, een oefenruimte op de wagenwerkplaats beschikbaar gesteld door Per Expressie, bereiden de vier bandleden zich voor op het optreden van dit weekend. De enige warmte komt van een klein draagbaar verwarminkje. Spelen dus, om het lichaam warm te houden.

Het repertoire bevat ongeveer een half uur aan muziek en is een mix van allerlei muziekgenres. Van metal tot rock, van pop tot punk. Bassist Martijn van der Pal (23) heeft daar een verklaring voor: “Je kunt als je alles zo hoort, merken dat we heel erg op zoek waren naar wat voor muziek we wilden maken. We zaten heel lang in een soort ontwikkelingsfase. We hebben elkaar op persoonlijk muzikaal vlak steeds beter leren kennen. Het laatste nummer, ‘work on it now’, is in de stijl waar we naar op zoek waren. Als we nieuw materiaal hebben, gaan de oude nummers met heel andere muziekstijlen er langzaam uit.”

IMG-20150118-WA0000

‘Olli’s Gone’ bestaat uit Dante Henke (zang/gitaar), Anres Pinto (gitaar), Martijn van der Pal (basgitaar) en Kevin Rollemans (drums). (Foto: Arnold de Valk)


Wat voor stijl is het uiteindelijk geworden? ,,Ik zou het poprock noemen,” zegt zanger Dante Henke (24), ,,maar dat is ook maar een naam. Ik zou niet weten hoe je onze muziek precies zou moeten noemen. Met welke band we te vergelijken zijn? Zeg jij het maar! Dat mag het publiek dat zelf invullen. We horen het graag.”

Work on it now

Work on it now dus, hét nummer waar de band op inzet en die zaterdag in de opnamestudio van de Bandbunker wordt opgenomen. Waar gaat het nummer over? Dante schreef de tekst en legt uit: ,,Gisteren was ik achttien, morgen ben ik vijfentwintig en overmorgen ben ik vijftig. Als ik iets wil bereiken moet ik het nú doen. Het nummer staat voor mij voor een afrekening met het verleden, met volwassen worden. Ik was vroeger altijd een beetje teruggetrokken, het nummer zegt: fuck it, kijk mij eens, ik sta hier op het podium, ik wíl juist gezien worden. I want to be seen, Shine your light on me, watch me grow. Ik ben niet meer bang. Ik moet het nú doen, want morgen is het te laat.”

,,De naam ‘Olli’s Gone’ komt voort uit een abstract gemis in ons leven, waarvan niemand zeker weet wat het is en waar het heen is gegaan. Door middel van een muzikale uiting vullen we deze leegte op en zoeken we naar dit concept dat we ‘Olli’ noemen,” zo is te lezen op de Facebookpagina van de band. Jonge twintigers op zoek naar iets. Volwassen worden of  door blijven feesten alsof je nog achttien bent? “De naam kwam in eerste instantie tot stand vanuit iets heel stoms,” vertelt Martijn. “Tijdens het uitgaan, was Dante vaak laat op de avond ineens verdwenen. ‘Oh, he’s gone’, zeiden we dan altijd, wat weer verbasterd werd naar ‘Olli’s Gone’. Later kwam de diepere betekenis er bij.”

Wat is de grote droom voor de bandleden? Optreden op Lowlands? Of een album maken? ,,Gratis bier, tijdens onze optredens!” roept Dante. Martijn: ,,We willen gewoon optreden. Zo meteen als we ons nummer hebben opgenomen kunnen we onze muziek laten horen, zodat we meer optredens kunnen regelen. We denken niet op zo’n lange termijn. Ons motto: Fuck it! We willen gewoon spelen!”

IMG-20150118-WA0001

,,Ons motto: Fuck it! We willen gewoon spelen.” (Foto: Arnold de Valk)

 Olli’s gone is vrijdag 30 januari te zien in de Boothill, als voorprogramma van de huisband Boothill Bunch. Zaterdag neemt de band, net als een aantal andere artiesten,  een single op in de opnamestudio van de Bandbunker. De opnames zijn van 16:00 en 22:00 uur, en zijn vrij toegankelijk. Olli’s Gone speelt tussen 20:30 en 21:00 uur.

 

 

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *