Nynke Geertsma nieuwe stadsdichter

‘Hartstikke blij’ is ze, Nynke Geertsma, de nieuwe stadsdichter van Amersfoort. Donderdag 29 januari kozen zowel Amersfoorters als de jury voor haar. Geertsma volgt Cees van Weerd op. Zij is de eerste vrouwelijke stadsdichter. Tot begin 2017 voert zij maandelijks de poëtische pen op de gemeentepagina’s in huis-aan-huisblad De Stad Amersfoort.

Tweede werd Eva Vleeskruijer. Beide vrouwen bezongen de lof van de Amersfoortse toren, maar op verschillende wijze. Geertsma ging uit van de nieuwe ledverlichting. De naam van haar gedicht was Led there be light-verse.

IMG_9134

Kenmerkend voor haar zijn ‘rijmen, woordgrapjes en dubbele betekenissen’. Net als haar voorganger Cees de Weerd wil zij inhaken op actuele zaken. Voorts ziet zij tijdens wandelingen door de binnenstad veel kale muren en lege etalages: “Die schreeuwen om plaatsing van teksten.” Geertsma is van plan zich daar als stadsdichter voor in te zetten.

Zowel Cees van Weerd als juryvoorzitter Wichard Maassen riepen de nieuwe stadsdichter op vooral prikkelende teksten te produceren.

De twee andere dichters die meedongen waren Jack Boekestijn en Esther Vuijsters.

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *