Niki Romijn schittert in ‘Bird’

(Foto: Cees Wouda)

(Foto: Cees Wouda)

De Amersfoortse theatermaker, pianist en zangeres Niki Romijn stond afgelopen donderdag met haar nieuwste voorstelling, Bird, in theater De lieve Vrouw in Amersfoort.
Met een bijzonder sterke stem en veel overtuiging en zeggingskracht stapt ze de Victoriaanse tijd binnen en kruipt ze in de huid van een vrouw die het keurslijf van zich afwerpt en de wijde wereld intrekt. Een intrigerend, mooi en soms weerzinwekkend muzikaal portret van een ontdekkingsreizigster aan de hand van liedjes over vrijheid, verre reizen en vreemde en beklemmende Victoriaanse gebruiken. De reizigster wordt begeleid door bassist Erik Robaard en geluidskunstenaar Rogier Voorvelt.

Cd-presentatie

Extra bijzonder was dat ook Niki Romijns cd werd gepresenteerd. Die presentatie werd op video verzorgd door het satirische televisieprogramma Koefnoen met onder meer een treffende persiflage van Marco Borsato.
(Foto: Cees Wouda)

(Foto: Cees Wouda)

 Theatercarrière

Niki Romijn (1960) schreef haar eerste liedje toen ze zes jaar oud was. Haar professionele theatercarrière begon in 1986 met de musical Cats. Hierna werkte ze onder anderen met Adèle Bloemendaal, was achtergrondzangeres bij Blondie en stond in het voorprogramma van Gilbert Bécaud in Carré. Sinds 2007 toert Niki door Nederland met haar eigen muziektheaterproducties. Ze maakte onder meer twee jeugdproducties, zes albums en twee singles. Bird is haar vierde soloprogramma, waarvoor ze trouwens zelf de teksten en muziek schreef.

 

Niki Romijn - foto  Cees Wouda (4 van 8)

(Foto: Cees Wouda)

 

Bekijk meer foto’s op www.ceeswoudafotografie.nl.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.