Nagelbijten bij internationaal muziekspektakel in Amersoort

Knettermoderne muziek interessant maken voor een groot publiek, dat is de kunst. Hoe abstract of modern ook, met kwaliteit en een originele invalshoek kun je alles overbrengen.’ Aldus Henry Kelder, organisator van het Keuris Componisten Concours en laatste leerling van de Amersfoortse componist Tristan Keuris.
IMG_2798
Tijdens het Finale Concert van dit internationale concours op zaterdag 21 mei werden deze woorden meer dan waar gemaakt. Kwalitatief hoogstaande composities, prachtig vertolkt door het Keuris Ensemble en het Amersfoorts Jeugd Orkest onder leiding van Rolf Buijs, werden enthousiast ontvangen door het toegestroomde publiek.

Finalisten uit Zuid-Korea, China, Verenigd Koninkrijk, Nederland en de Verenigde Staten waren live of via Skype aanwezig in De Flint, al dan niet nagelbijtend van de spanning.

Presentator Mike Boddé en gastdirigent Carlo Balemans zorgden voor een ontspannen sfeer gedurende het zenuwslopende juryberaad. Onder leiding van Carlo Balemans werd een nieuwe compositie gemaakt met het orkest en het publiek, aangevuld met een improviserende Mike Boddé op de vleugel. Een muzikaal spektakel waar iedereen met veel plezier aan meedeed.

(foto: Herman Dummer)

(foto: Herman Dummer)

(foto: Herman Dummer)

(foto: Herman Dummer)

IMG_2822

(foto: Herma Klein Kranenberg)

Twee jeugdige componisten, beiden geboren in 1992, mochten de hoofdprijs mee naar huis nemen.
Jack Stone uit het Verenigd Koninkrijk won met Flight of Icarus de eerste prijs in de Categorie Ensemble.
Alice Hong uit de Verenigde Staten won met haar inzending Phoenix de eerste prijs in de Categorie Jeugdsymfonieorkest.

Publieksprijs in de Categorie Ensemble was voor Xiao Hu uit China met Native Style. Alice Hong was de publiekslieveling in de Categorie Jeugdsymfonieorkest.

De Amerikaanse Alice Hong (1992), niet live aanwezig, nam via Skype haar prijzen in ontvangst. Ze was hoorbaar ontroerd en dolgelukkig met deze dubbele prijzenslag. Hong is trouwens groot fan van Harry Potter en ze heeft zich bij het componeren laten inspireren door de Phoenix in het verhaal.
Voor de geïnteresseerden een linkje naar haar website.

Alice Hong.

Componist Alice Hong won de eerste prijs in de Categorie Jeugdsymfonieorkest en was tevens publiekslieveling.

 

Al met al was het een mooie avond. Helemaal in de geest van Tristan Keuris.

 

 

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.