´A change is Gonna Come´

Vijftig jaar geleden werd Sam Cooke vermoord. In de muzikale vertelling ´A change is Gonna Come´ van Theater Pavlov herleeft hij op de planken. De voorstelling is op 18 december te zien in theater De Lieve Vrouw.

Een ranzig motel, drie schoten en iedereen loopt door. Op het oog een doodgewone afrekening in het getto van Los Angeles. Drie dagen later blijkt dit het einde van Sam Cooke, ‘The Inventor of Soul’.

Theater Pavlof vertelt zijn levensverhaal vanuit het perspectief van Elisa Boyer, de vrouw met wie hij zijn laatste uren doorbracht. Ze heeft Sam Cooke gezien en gevoeld in de nacht van zijn dood, zonder precies te beseffen wie hij was. Maar ze deelt zijn droom van een betere wereld. ´A change is Gonna Come´ – een mengeling van fictie en fantasie – gaat ook over burgerrechten en hoop.

Liedjes als ‘Wonderful World’, ‘Bring it on Home to Me’ en titelnummer ‘A Change is Gonna Come’ maken deel uit van de voorstelling. Acteurs Willem Voogd, Steven Joles en Ralph Kooijman worden muzikaal ondersteund door muzikanten Thijs Borsten en Sander Hop.

Foto: Saris & den Engelsman

Foto: Saris & den Engelsman

Theater Pavlov (gevestigd in Amersfoort) stond eerder met voorstellingen op Etcetera, de Parade en Lowlands en in theaters in Nederland en België. Acteur Willem Voogd is bekend van zijn titelrol in Mees Kees en rollen in Feuten en Dokter Tinus. Steven Joles speelde onder andere bij het Nationaal Toneel in de Driestuiveropera en in de prijswinnende voorstelling Een Poppenhuis van Maren E. Bjorseth. Ralph Kooijman toerde met eigen voorstellingen door het land en is tevens singer/songwriter.

´A change is Gonna Come´ begint om 20.30 uur. Entree € 15,00 Standaard, € 14,00 Korting (65+, CJP, student), € 12,50 (De Lieve Vrouw Pas). Voor meer informatie www.theaterlievevrouw.nl of www.theaterpavlov.nl

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *