Muziekfestival Popronde zaterdag in Amersfoort

Het door Nederland rondreizende Muziekfestival de Popronde strijkt komende zaterdag neer in de binnenstad van Amersfoort. De stad is de laatste in een reeks van 31 festivallocaties door heel Nederland. Meer dan dertig bands en soloartiesten zullen op twintig locaties de binnenstad laten bruisen met pop, rock, jazz, dance, electro, indie en hiphop.

Doel van het muziekfestijn is het geven van een podium aan speciaal geselecteerde, nog onbekende bands en artiesten. Zij werden geselecteerd door een vakjury bestaande uit onder andere radio-dj’s, vertegenwoordigers van poppodia en artiesten. De jury selecteerde 120 acts uit de ruim 1100 inzendingen. Het festival begon in 2002 en was toen te bezoeken in elf steden. Dat aantal is elk jaar gegroeid, en sinds 2009 is ook Amersfoort toegevoegd als festivallocatie.

De Amersfoortse coördinator Joris Postulart heeft hiervan 37 artiesten en bands geprogrammeerd. Volgens Postulart is de kans groot dat we deze artiesten terug zullen zien op grote festivals zoals Lowlands. Zo is de band The Black Cult nu al geboekt voor het Noorderslag festival in Groningen. Dat het festival een broedplaats is voor talent heeft zij in het verleden al laten blijken. Op eerdere edities speelden artiesten die inmiddels gemeentegoed zijn in de Nederlandse muziekscene. Enkele voorbeelden zijn De Staat, Go Back to The Zoo en de Amersfoortse zanger Blaudzun.

Postulart: ,,The Black Cult band is één van mijn favorieten. Verder zou ik  iedereen aanraden om te kijken bij Cas Ronckes. Deze nog maar 17-jarige singer-songwriter is al ontdekt door radio 3FM.” Ronckers bijt om 13.00 uur het spits af in Bagels & Beans aan de  Arnhemsestraat 33. De Amersfoortse Miss Montreal was tijdens het televisieprogramma ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’ helemaal weg van hem en noemde hem ,,één bom met potentie”. Einfach Kurt vervolgt het middagprogramma in de lunchroom  om 15.00 uur. In KAdE café aan het Eemplein  spelen Try Acrobatics (14.00 uur) , The Afterveins (15.00 uur) en Cosmic U in KAdE Café. Call It Off sluit het middagprogramma af in platenzaak Velvet Music, Havik 7.

Voor wie een originele act wil zien raadt Postulart de one-man-band  Robbing Banks aan. ,,Als je naar zijn muziek luistert, lijkt het net of er een hele band aan het werk is, maar hij doet alles alleen. Gitaarspelen, drummen en zingen met handen, voeten en ellebogen.”

Tijdens het avondprogramma zijn onder meer Onder de Linde, De Observant, Zomaar, Miles, Boothill Saloon, The Flame, Club Funk, De Kelder en De Vereeniging het podium voor een keur aan artiesten. Om 19.45 uur begint IX in Onder de Linde. Daarna volgen in de hele binnenstad optreden van onder anderen Sofia Dragt, Menhir, Orange Skyline en nog vele anderen. Het laatste optreden van het avondprogramma begint om 01.00 uur in Boothill Saloon (Feather & The White)

Nieuw Podium

Nieuw dit jaar is het podium van muziekblad OOR. Naast de ‘normale’ selectie bands heeft de redactie van het tijdschrift enkele bands geselecteerd die mogen spelen op het festival: de zogenaamde OOR Talents. Deze artiesten zijn ‘s nachts vanaf 00:00 uur te zien tijdens de afterparty in poppodium De Kelder.

Het volledige programma staat op http://www.popronde.nl/steden/amersfoort.  

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.