Museumconcert met Nederlandse sopraan in Mondriaanhuis

Aanstaande zondag is er weer een museumconcert in het Mondriaanhuis in Amersfoort. Dit keer treedt de sopraan Helene Kalisvaart op. Onder pianobegeleiding zingt zij onder andere liederen van Gluck en Mahler, maar ook werken van latere componisten zoals Poulenc en Weill komen aan bod.

Kalisvaart zal eveneens enkele aria’s uit de Matthäus Passion ten gehore brengen.

Helene Kalisvaart

De Nederlandse sopraan (1971) heeft sinds haar jeugd een passie voor zingen. Ze studeert tot op heden klassieke zang bij Inge Hartsuiker-Frolich en volgde ook lessen van de dramatische sopraan Wiebke Goetjes. Naast haar liedrecitals werkte Kalisvaart als soliste mee aan diverse theaterproducties, kamermuziekconcerten en musicals. Haar repertoire is zeer divers, van Bach tot Rossini en van Spaanse volksmuziek tot liederen van Jacques Brel.

Na afloop van het concert kunnen bezoekers de expositie Tussen tijd en eeuwigheid bezichtigen. Deze tentoonstelling biedt een overzicht van het werk van de constructivist Estella den Boer. Haar werk vertoont overeenkomsten met dat van Piet Mondriaan. Net als Mondriaan verlaat Den Boer tijdens haar loopbaan de figuratieve schilderkunst om abstract te gaan werken en gebruikt ze haar levensovertuiging en muziek als inspiratiebron voor haar schilderijen.

Het museumconcert begint om 10.30 uur. Adres Mondriaanhuis: Kortegracht 11. De entree is 12,50 euro, inclusief museumbezoek en een kopje koffie. Reserveren is aan te raden en kan via info@mondriaanhuis.nl of 033-460 0170.

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.