Midnight Blue schittert in Rooie Cent

De Rooie Cent zat zaterdagavond vol tijdens het concert van Midnight Blue. Het Amersfoortse trio trad op tijdens het voor iedereen toegankelijke verjaardagsfeestje van cultureel platform Eempodium.nl.

Midnight Blue is van alle markten thuis, bleek al snel: van rock en blues tot soul en jazz. Contrabassist Jeroen de Valk zorgde binnen die veelvoud aan stijlen de hele avond voor een degelijke basis. Hij hield zonder begeleiding van een drummer het ritme consequent strak. Gitarist en zanger Aldo Swager – ´de Nederlandse Keith Richards´- en zangeres Eline de Boer konden zo excelleren. En dat deden ze. Eline de Boer vertolkte met haar mooie, veelzijdige stem moeiteloos uiteenlopende songs van Soft Cell (Tainted love), Amy Winehouse, Suzanne Vega en Billy Steinberg/Tom Kelly (True Colors, vooral bekend geworden door Cyndi Lauper). Met het prachtig gezongen ´Make you feel my love´ (geschreven door Bob Dylan) ontroerde ze alle aanwezigen. Rocker Aldo Swager imponeerde op zijn beurt onder meer met een indringende hommage aan gitaarheld Jimi Hendrix.

(Foto: Cees Wouda)

Aldo Swager, Jeroen de Valk en Eline de Boer. (Foto: Cees Wouda)

Tussen de muzikale bedrijven door vertelde functioneel voorzitter Jaap Hengeveld van Eempodium.nl kort over wat is bereikt in het eenjarig bestaan van het culturele platform voor de regio Eemland. De publicaties van de professionals op het gebied van fotografie en schrijvende journalistiek trekken steeds meer bezoekers. In het tweede jaar wil Eempodium.nl nadrukkelijker ook een podium worden voor beeldend kunstenaars, schrijvers, musici en theatermakers. Ingezet wordt onder meer op fondsenwerving.

(Foto: Cees Wouda)

Zangeres Eline de Boer: een mooie en veelzijdige stem. (Foto: Cees Wouda)

Hengeveld meldde bovendien dat achter de schermen gewerkt wordt aan landelijke verspreiding. Bijdragen aan Eempodium.nl die landelijk relevant zijn (denk bijvoorbeeld aan verslagen van exposities, premières, festivals en interviews met theatermakers) zouden op die manier een veel groter publiek bereiken. Omdat de plannen hiervoor nog niet volledig zijn uitgewerkt, wilde hij er verder nog niet veel over zeggen.

Het was zaterdagavond gezellig druk in ´Doe-het-zelf-café´De Rooie Cent. (Foto: Cees Wouda)

Het was zaterdagavond gezellig druk in ´Doe-het-zelf-café´De Rooie Cent. (Foto: Cees Wouda)

Meer foto´s op de website van Cees Wouda.

 

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *