Memorabel optreden Sven Hammond in (nu nog) Podium De Kelder

Over een maand sluit het huidige Podium De Kelder om in september in een ‘nieuw’ pand in De Nieuwe Stad te starten onder de naam FLUOR. Eind mei volgt er nog een afscheidsfeest. Zover is het echter nog niet want nog steeds gebeuren er mooie dingen op de huidige locatie. Neem nou bijvoorbeeld vorige week vrijdagavond. Sven Hammond was te gast en hoe!

Deze band die al heel wat jaren aan de weg timmert maar weinig airplay op de radio krijgt is live een feestje. En een feestje werd ‘t. Van heinde en verre was het publiek toegestroomd. En niet voor niets. De band had er zin in. ’s Middags hadden ze ‘opgewarmd’ met een toffe in-store bij Velvet en nu was het knallen.

Zanger Ivan Peroti heeft een geweldige stem en idem dito uitstraling en het duurde niet lang alvorens er uitbundig meegeklapt wordt. Oprichter Sven Figee op z’n hammond oogt en klinkt imposant. Met de bandleden Tim Eijmaal (gitaar), Glenn Gaddum (bass) en Joost Kroon (o.a. Kane, New Cool Collective, Matt Simons) op drums is het ijzersterke vijftal compleet.

(tekst loopt door na foto´s)

[slideshow_deploy id=’8044′]

Ik ben niet echt thuis in hun repertoire maar het klonk waanzinnig lekker. Pop, rock, funk, soul passeren de revue met heerlijke solo’s van de individuele muzikanten. Op een gegeven moment werd een deel van het publiek zelfs opgeroepen het podium op te komen. Hoe vet is dat!

Kortom, het was supergezellig en De Kelder werd omgetoverd tot een sauna waar het gerstenat rijkelijk vloeide. Hier wordt nog over nagepraat. Dat is zeker. Heb je de kans Sven Hammond live mee te maken? Ik zeg DOEN!

O ja, ik vergeet bijna te melden dat er ook nog een voorprogramma was in de vorm van een mooi degelijk optreden van de meidenband Bells of Youth. Mooier krijg je ’t niet.

Meer foto’s: https://www.flickr.com/photos/henrykrul/sets

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *